Cap de setmana amb tempestes de tarda al Pirineu

La inestabilitat augmentarà progressivament al llarg del cap de setmana tot i fer més calor

Aquest cap de setmana comença força estable i acompanyat de temperatures força fresques a primeres hores del matí a gran part de Catalunya. Els valors han baixat fins als 10ºC en diversos indrets del Pirineu, entre 12 i 18ºC del Prepirineu fins al prelitoral i al voltant dels 20 a 22ºC a primera línia de la costa.

Durant aquest matí de dissabte, alguns núvols baixos podem afectar les terres de l'Ebre sense més conseqüències. A la resta del país, ha de dominar l'ambient assolellat acompanyat d'unes temperatures que, al llarg de la jornada d'avui, tendiran a recuperar-se progressivament.

Tot i aquest augment termomètric, a partir de migdia, creixeran nuvolades amb força a diversos indrets del Pirineu i Prepirineu. Durant la tarda, aquestes nuvolades acabaran produint ruixats i tempestes de caràcter irregular, però puntualment poden descarregar en forta intensitat.

De cara a demà diumenge, s'espera una jornada molt similar a la d'aquest dissabte. Més sol al matí a gran part del país i tempestes de tarda a molts indrets del Pirineu i Prepirineu. Fins i tot, seran més intenses que les que es puguin produir avui i podrien afectar a altres sectors de la meitat oest de Catalunya. Localment podrien ser fortes i acompanyades de calamarsa o pedra.

Tanmateix, durant el matí i migdia farà sol i la calor tornarà a incrementar-se. Els valors de 35ºC tornaran a sovintejar en zones del pla de Lleida o la Catalunya central.

Més continguts de