Cel enterbolit a l'espera d'un nou canvi de temps

Demà arribarà un front que portarà més núvols i algunes precipitacions disperses

Avui serà una jornada per aprofitar a l'aire lliure, tot i que no farà un sol esplèndid. Aniran creuant bandes de núvols alts i mitjans al llarg de tot el dia, si bé seran més espessos cap al nord del país i durant la tarda. A banda, els bancs de boira o intervals de núvols baixos que de bon matí han estat presents en algunes planes i fondalades de l'interior de la meitat nord s'aniran dissipant amb el pas de les hores.

Al vessant nord del Pirineu el cel es mantindrà força ennuvolat. De fet, a partir de la tarda s'esperen alguns plugims intermitents, amb una cota de neu que s'enfilarà fins als 2.400 metres.

La temperatura màxima serà semblant o fins i tot una mica més baixa que no pas ahir. En general es mourà entre els 11 i els 16 ºC, tot i que al Pirineu i a punts de la Depressió Central se situarà entre els 8 i 13 ºC.

Demà arribarà un nou front que ja durant el matí farà augmentar la nuvolositat d'oest a est. Anirà acompanyat de pluges febles i disperses que a partir de mig matí o el migdia podran afectar qualsevol indret, si bé a les Terres de l'Ebre serà menys probable. De cara al vespre les pluges i els núvols marxaran.

En canvi, a l'extrem nord del Pirineu el cel es mantindrà força ennuvolat i amb precipitacions des de primeres hores del dia i fins a mitja tarda. De nou, a partir del vespre reapareixerà la pluja i la neu a la Vall d'Aran i al nord del Pallars Sobirà, de l'Alta Ribagorça i d'Andorra. La cota de neu baixarà fins als 1.900 m a 2.100 metres al migdia, i fins als 1.300 metres durant la tarda.

Al País Valencià i a les Illes el front arribarà molt desgastat. Tan sols creuaran bandes de núvols alts que a estones deixaran el cel enterbolit, i en el cas de les Illes l'ambient assolellat es mantindrà durant bona part de la jornada.

La temperatura mínima pujarà de manera clara arreu, sobretot a les valls i fondalades de l'interior de les comarques de Girona, el Pirineu i el Prepirineu. En canvi, la temperatura màxima serà lleugerament més baixa.

Dilluns el temps tendirà a millorar. Aquesta tranquil·litat s'allargarà també al llarg de la jornada de dimarts. Ara bé, un nou front poc actiu apunta cap a casa nostra de cara a dimecres, que podria tornar a portar alguns plugims dispersos i neu al Pirineu.