La méteo: uns quants dies més de temps variable i calor controlada

Demà hi haurà menys tempestes però seguiran apareixent alguns ruixats en comarques de l'est

Tarda de tempestes més localitzades que ahir, afecten sobretot punts del Pirineu i Prepirineu, tot i que en algunes comarques del nord s'han acostat a punts del litorals. Fins a les 6 de la tarda aquestes són algunes de les pluges més abundants d'avui (en l/m2):

  • La Molina, 25
  • Das, 14
  • Santa Magdalena de Serinyà, 12
  • Castellar de n'Hug, 10
  • El Pont de Suert, 3

Fins al vespre els ruixats podran tornar a ser localment forts al Pirineu, al Prepirineu i en punts de la Catalunya Central. Com ja va passar ahir, algunes tronades acumularan 30 o 40 l/ en poca estona. Ahir les pluges van arribar a acumular 63 l/ al Santuari de Queralt, 53 a Berga i 45 a Manresa.

Aquest migdia farà menys calor que ahir, la temperatura continuarà la lenta i progressiva tendència a la baixa i hi haurà màximes un o dos graus més baixes que ahir en molts indrets. Calor força suportable. Entre demà i dijous el termòmetre tocarà fons: proporcionalment la fresca es notarà més al migdia que no pas de nit, tot i que també la temperatura arribarà a baixar una mica més de matinada.

Demà tornarà a ser un dia molt insegur, en aquest cas sobretot en comarques de l'est. Els ruixats ja podrien aparèixer de matinada o a primera hora, especialment al voltant del Maresme. Pluges poc abundants en general. A la tarda també hi haurà ruixats dispersos al Pirineu Oriental i en diverses comarques de Girona, però en general hi haurà menys risc de tempesta i les pluges que apareguin seran més minses que les d'ahir o avui.

Dijous i divendres encara seran dies mig ennuvolats a les comarques de Girona i de Barcelona, fins i tot es podrien escapar alguns ruixats aïllats, però la inestabilitat anirà de baixa, sobretot al Pirineu Occidental. El cap de setmana ja predominarà el sol arreu i tornarà la calor intensa. Diumenge la sensació tèrmica s'acostarà un altre cop als 35 graus. Els mapes del temps dibuixen clarament aquest retorn de la calor intensa, però alguns models també insinuen que tampoc seria un període llarg de calor forta en aquest cas. Caldrà seguir-ho.