Publicitat
Publicitat

Méteo especial: el temps de la setmana de ponts

Aquest cap de setmana començarà amb sol i boires, però entre diumenge i dilluns una tongada de pluges regarà força comarques, sobretot de nit

Aquest matí, el fred fins i tot s'ha intensificat en algunes comarques respecte de la matinada anterior. Glaçades i gebrades s'han fet encara més protagonistes que ahir. Entre les temperatures més baixes d'aquest matí a primera hora destaquen:

  • Das, -9º
  • El Pont de Suert, -6º
  • Guardiola de Berguedà, -5º
  • La Seu d'Urgell, -4º
  • La Pobla de Segur, -4º
  • Vic, -3º
  • Olot, -3º
  • Ripoll, -3º
  • Girona, -3º
  • Cardona, -3º

En molts casos, des del febrer de l'any passat que no hi havia un matí tan fred com el d'avui. S'acosta una setmana trossejada per dies de festa. Us expliquem en 5 claus què marcarà el temps dels 10 dies vinents:

Una única tongada de pluges

Tot i que el cap de setmana començarà amb sol, una tongada de pluges afectarà moltes comarques entre diumenge i dilluns. En molts casos les pluges cauran bàsicament de nit, la nit de diumenge a dilluns. Tot fa pensar que on plourà més serà al voltant dels Ports i en punts del Pirineu Oriental; aquí la tongada de pluges podria deixar-hi més de 20 l/m2, amb una cota de neu que rondarà els 2.000 metres. A les Terres de l'Ebre, en moltes comarques de Girona i en altres punts de la costa les pluges també seran destacables, però no abundants. No sembla probable que les pluges es repeteixin durant la resta de la setmana. Dilluns el vent moderat acompanyarà i provocarà molt mala mar.

Anticicló i, per tant, sol i boires

El més probable és que un cop passada la tongada de pluges d'entre diumenge i dilluns l'anticicló s'imposi. En aquesta època de l'any, quan el dia és més curt, un anticicló acostuma a ser sinònim de boires persistents a Ponent i extenses a la Catalunya Central. La segona part de la setmana sembla encaminada en aquest sentit. A la resta l'anticicló hi portarà un temps amb pocs núvols i aire estancat.

Temperatura en augment a muntanya

Qui opti per fer muntanya o esquí es trobarà la majoria de dies un ambient poc fred. Aquest cap de setmana les temperatures sí que es mantindran sota zero bona part del dia a la cota 2.000, però a partir de dimarts la inversió tèrmica i una massa d'aire més suau faran que a cotes altes les temperatures rondin els 5 graus durant moltes hores. Fins i tot es podrien disparar més durant la segona part de la setmana.

Menys glaçades

Les glaçades d'aquests últims 2 dies no seran la tònica de la setmana. Demà al matí encara es repetiran molts valors sota zero a primera hora, però la borrasca de diumenge farà pujar clarament les temperatures nocturnes i de primera hora. Dilluns a primera hora hi haurà valors entre 4 i 8 graus més alts que avui. La segona part de la setmana els matins seran més freds, però tant com ahir o avui.

Possible estiuet cap al final

Tot i que durant bona part de la setmana no hi haurà gaires canvis de masses d'aire, el cap de setmana del 10 i 11 de desembre podria fer entrar aire més càlid. És un pronòstic a llarg termini i, per tant, encara no fiable, però ara com ara és més probable que el cap de setmana hi hagi temperatures molt per sobre del normal que no pas un ambient clarament d'hivern.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT