Clara millora del temps aquest diumenge

Les temperatures remuntaran i es tornaran a assolir els 25 ºC en alguns indrets

Al llarg de la jornada, les temperatures remuntaran fins a valors pròxims i habituals per l’època en molts indrets. Malgrat tot, aquesta nit ha sigut serena i les temperatures han tornat a baixar fins a valors poc habituals –per sota dels 10 ºC– en molts indrets de l’interior, tot i trobar-nos pràcticament a les portes del mes de juny. Entre les mínimes d’avui destaquen (dades en ºC):

  • Das, 2º
  • Sant Pau de Segúries, 3º
  • El Pont de Suert, 4º
  • Montesquiu, 5º
  • La Quar, 6º
  • Orís, 6º
  • Sant Sadurní d'Osormort, 7º

Aquest diumenge les temperatures s’enfilaran de pressa amb el pas de les hores i els núvols baixos, que encara queden en alguns trams de la costa, també tendiran a desaparèixer al llarg del matí. La tramuntana i el mestral continuaran bufant amb ganes –tant a l’Empordà com a l’Ebre i a ponent– fins a primeres hores de la tarda i reescalfaran l’ambient en aquests sectors. Les temperatures màximes podrien superar lleugerament la marca dels 25 ºC, sobretot cap a les Terres de l’Ebre i també cap a ponent, però els valors d’entre 20 i 25 ºC ja seran freqüents en una gran part del territori.

 

De cara a la tarda tornaran a créixer nuvolades cap a la Catalunya Central i també en moltes zones del prelitoral de Girona i Barcelona, on no es descarta que s’escapi algun ruixat al llarg de la tarda. En principi haurien de ser poc destacables i de curta durada.

 

Què ens espera la setmana vinent?

Sembla que el maig encara no ha dit l'última paraula. A principis d’aquesta setmana vinent –entre dimarts i dimecres– tindrem un nou canvi de temps. Els ruixats i les tempestes reapareixeran en molts indrets durant dimarts i dimecres a la tarda. Tot plegat vindrà acompanyat d’un nou descens significatiu de les temperatures.

 

Però tenim bones notícies. Cap a finals de setmana, coincidint amb l’entrada del mes de juny, els diferents mapes del temps es comencen a posar d’acord que podríem tenir el primer episodi de calor de ple estiu de la temporada. Tot i això, encara falten molts dies i ho anirem confirmant en pròximes informacions.

Més continguts de