La méteo en 1 minut: canvi notable de temps

Un notable canvi de temps portarà pluges i una important davallada del termòmetre

Avui ja veurem indicis de canvi al cel. Al llarg del dia aniran creuant bandes de núvols alts i mitjans que de cara a la nit deixaran el cel molt ennuvolat. A més, durant el matí es pot repetir algun xàfec curt a l'interior de la meitat nord, i a partir del migdia creixeran nuvolades al Pirineu, a l'interior de les comarques del nord-est i al sector dels Ports que deixaran alguns ruixats aïllats.

Es mantindrà l'ambient calorós al centre del dia. La màxima s'enfilarà fins a valors de 20 a 25 ºC al Pirineu i a l'altiplà central, i de 25 a 30 ºC a la resta. Però demà aquesta calor quedarà estroncada de manera sobtada.

L'acostament d'una depressió portarà molts núvols, pluges i una notable davallada del termòmetre. De bon matí tot just començarà a ploure al Pirineu, al Prepirineu i en punts del sector central del país, però a partir del migdia la pluja acabarà arribant arreu. Les precipitacions més importants se centraran a les comarques de Barcelona, de Girona i del Pirineu.

La temperatura màxima baixarà entre 5 i 9 graus, en general, tot i que a l'interior de les comarques de Girona hi pot haver indrets on el termòmetre quedi més de 10 graus per sota respecte a avui. S'arribarà a valors de 16 a 21 ºC al litoral, a Ponent i a les Terres de l'Ebre, de 9 a 14 ºC al Pirineu i al Prepirineu i de 12 a 17 ºC a la resta. En punts de la costa farà més fresca a primera hora de la tarda que de matinada.

La combinació de l'aire més fred i les precipitacions faran que reaparegui la neu al Pirineu. Al llarg del dia anirà la cota de neu baixant fins a situar-se entorn dels 2.000 metres al sector oriental i dels 1.800 metres a l'occidental. Per sobre dels 2.300 metres es podrien acumular al voltant de 20 cm de neu nova.

Dimecres de matinada la temperatura tocarà fons. L'ambient serà fresc, i fins i tot fred al Pirineu i al Prepirineu, amb valors més propis de principis de maig que de mitjans de juny. Per tant, a l'hora de sortir de casa caldrà abrigar-se. Ara bé, la pertorbació s'haurà allunyat i quedarà una jornada força assolellada, amb ambient agradable al centre del dia.

Més continguts de