Dilluns de Pasqua amb ruixats dispersos

Demà encara hi haurà xàfecs, però dimecres el temps millorarà de manera clara arreu

En conjunt avui serà una jornada molt ennuvolada, només amb algunes ullades de sol cap al Pirineu i el Prepirineu occidental. A més, s’esperen ruixats febles i dispersos a qualsevol punt, si bé localment podran ser moderats i acompanyats de tempesta i de fang. Avançada la tarda les pluges s’estendran per les comarques de Girona, i també per la resta del litoral i el prelitoral. La cota de neu se situarà entorn dels 2.200 metres.

Les precipitacions també faran acte de presència a bona part del País Valencià i a les Illes, sobretot al sud de totes dues zones. Caldrà estar atents a les comarques del sud de València i d’Alacant, on al llarg de les pròximes hores es podrien acumular entre 10 i 30 l/m2 més.

El vent de gregal continuarà bufant amb cops superiors als 50 km/h a la línia de la costa i a zones elevades del litoral i del prelitoral, especialment fins a primera hora de la tarda. Es mantindrà el temporal de mar arreu, amb onades de més de 4 metres a la Costa Brava i de més de 2,5 metres a la resta, segons adverteix el Servei Meteorològic de Catalunya.

La temperatura es mantindrà sense canvis significatius respecte a ahir. De nou, la majoria de valors voltaran entre els 14 i els 19 ºC, més baixos a l’Altiplà Central i al Pirineu.

Demà, diada de Sant Jordi, caldrà tenir un ull posat al cel. El dia començarà amb força núvols i encara amb alguns ruixats dispersos a qualsevol punt, més probables al centre i el nord del país. Amb el pas de les hores s’obriran clarianes per Ponent i pel sud. Tot i això, a partir de migdia creixeran nuvolades a zones de muntanya de l’interior que descarregaran xàfecs i, coincidint amb l’arribada d’un front per l'oest, la nuvolositat tornarà a augmentar arreu i arribaran més pluges per les comarques de Lleida.

Dimecres serà una jornada molt més tranquil·la, amb grans clarianes i només alguns ruixats a l'Alt Pirineu entre mig matí i mitja tarda. L’ambient serà més suau. Dijous arribarà un nou canvi de temps, però serà breu. Augmentaran els núvols i hi haurà alguns xàfecs a les comarques de l’interior. A partir de divendres, l’anticicló ens durà sol i un clar augment de la temperatura.

Més continguts de