La méteo en 1 minut: divendres hi haurà el pic de calor de la setmana

Divendres i el cap de setmana reapareixeran alguns ruixats de tarda

Aquesta nit ha estat més fresca que l'anterior en moltes comarques. En general han desaparegut les temperatures mínimes de més de 20º, i només a Roses, per efecte de la tramuntana, la mínima s'ha quedat en 20,1º. Al migdia l'ambient serà clarament més càlid que ahir a Ponent i també en algunes comarques del sud, però en canvi en molts punts de la costa i del prelitoral de les comarques de Girona i de Barcelona la temperatura es mantindrà a ratlla. Mentre que a l'oest avui les màximes fregaran els 30º, en alguns punts de la costa la temperatura podria ser fins i tot més baixa que ahir.

Els últims mapes del temps han rebaixat la possibilitat de ruixats de cara a aquest dimecres. A partir del migdia i a la tarda descarregaran xàfecs en diversos punts de comarques com la Selva, Osona, el Gironès o el nord del Maresme, però tot fa pensar que no s'estendran cap a comarques més centrals com sí que apuntaven els mapes del temps en dies anteriors. A la Vall d'Aran i al nord del Pallars hi anirà plovent de manera intermitent durant bona part del dia. Aquesta matinada ja s'han acumulat 6 l/m2 a Viella. El vent de mestral continuarà bufant en moltes comarques de la meitat sud, però no amb ratxes tan fortes com en les últimes hores.

Dijous serà un dia tranquil, amb molt de sol i sense pluja enlloc. Divendres el pas d'un front farà que a la tarda i al vespre reapareguin els xàfecs al Pirineu i en algunes comarques interiors de Girona. El cap de setmana els ruixats de tarda aniran a més al Pirineu, Prepirineu i en molts punts de la Catalunya Central. Dissabte i diumenge s'entreveuen dies amb moltes estones de sol, però encara amb temps insegur a les tardes.

Els dies vinents no hi haurà grans canvis de temperatura: el termòmetre encara s'enfilarà una mica més a Ponent i al Pirineu, però a la meitat est la calor es mantindrà a ratlla. El cap de setmana farà més xafogor a la costa, però la temperatura de sensació no passarà dels 30º. La tímida pujada de la temperatura del cap de setmana es compensarà dilluns amb una nova baixada.

Hi ha poques opcions que tinguem un episodi de calor forta abans no acabi el mes de juny, però la tendència de la temperatura de cara a la setmana de Sant Joan s'entreveu a l'alça. L'escenari més probable a hores d'ara és que arribem a la revetlla amb una mica més de calor, però sense canvis gaire notoris d'ambient.