Diumenge amb restes d'inestabilitat i temperatures més pròpies de març

Aquesta nit el descens de les temperatures ha estat noticiable però aquest diumenge es recuperaran

Entre ahir al vespre i aquesta nit passada, finalment hem tingut una gran regada general amb quantitats que han superat els 50 litres/m2 en força zones del Pirineu, com Bagà amb 57 litres/m2, però també ha plogut amb ganes cap al sud de la Costa Brava, fins a 41 litres/m2 a Llagostera i 42 litres/m2 a Sant Gregori, al Gironès. Algunes de les precipitacions van anar acompanyades de tempesta i la neu al Pirineu ha arribat a baixar fins al voltant dels 1.000 metres.

L'altre factor a destacar aquest diumenge està sent la temperatura i el vent. Quant al vent, s'ha arribat a ratxes de 114 km/h a l'Abiol, 111 km/h a l'Hospitalet de l'Infant i 110 km/h a Portbou. Quant a les temperatures, cal destacar que, a un quart de vuit del matí, teníem valors entre 6ºC i 12ºC per sota respecte dels valors d'ahir dissabte, amb un ambient que és més propi de març que no pas de maig. A continuació us mostrem els valors més baixos o sorprenents d'aquest matí a l'alta muntanya, on s'ha notat més aquest descens tèrmic:

  • -11ºC a Boí
  • -9ºC a Espot
  • -8ºC a la Bonaigua
  • -6ºC al Port del Comte
  • -1ºC al Montsec d'Ares
  • -1ºC al Puig Sesolles, al Montseny
  • 0ºC al Parc Natural dels Ports
  • 1ºC a Prades

Aquests valors podrien ser fins i tot d'un dia normal de gener o febrer i no pas d'un 13 de maig. Tot i això, aquest diumenge s'espera una jornada molt més assolellada a la meitat sud amb un vent de mestral que seguirà bufant. Amb aquest sol, cap a les comarques de Tarragona i Lleida les temperatures de cara al migdia es recuperaran i tornarem a tenir valors plenament primaverals. 

Tanmateix, a les comarques de Girona i nord de Barcelona s'espera que la nuvolositat no acabi de desaparèixer i fins i tot durant la tarda es podrien reproduir ruixats cap a aquests sectors perquè encara hi ha força aire fred en altura. En principi haurien de ser ja més febles i de forma molt més irregular que la nit passada, però no es descarta que algun nucli convectiu encara pugui acabar deixant alguna tempesta. 

De cara al vespre i la nit els ruixats ja seran història, però el vent a la meitat sud no afluixarà. La pròxima nit, a diferència de l'anterior, pot quedar serè en molts indrets del país i, per tant, les mínimes encara podrien baixar més.

L'inici de la setmana començarà també inestable

Aquest dilluns encara no acabarà de fer net i els núvols seguiran presents a bona part de la meitat nord del país, on encara hi podria haver ruixats. La bossa freda no acabarà de marxar. Tot això, acompanyat de valors termomètrics realment frescos o freds per a l'època.

Més continguts de