Diumenge de ple estiu a l'espera de canvis significatius

Les temperatures seguiran pujant aquest diumenge i es fregaran els 37 ºC a l'interior

Escolta aquí la previsió del temps

Aquesta nit ha tornat a refrescar notablement a l’interior, però a la costa la inèrcia càlida del mar es nota més i la nit ha estat de més mal dormir. Els valors han tornat a ser tropicals a tot el litoral sense excepció, i entre els més elevats destaquem (dades en ºC):

  • Barcelona (Raval), 24
  • Mataró, 23
  • Sabadell, 22
  • Sant Feliu de Guíxols, 22
  • Palamós, 21
  • Alpicat, 21
  • La Granadella, 21

Al llarg d’aquest diumenge no esperem novetats en el temps. El sol i la calor predominaran arreu durant tota la jornada. A Ponent i a l’interior de l’Ebre els termòmetres encara podrien pujar un parell de graus i no descartem que algun valor es pugui apropar als 36 o 37 ºC. A la costa seguiran les marinades i el termòmetre es mantindrà al voltant de la marca dels 30 ºC, acompanyats de xafogor intensa. No descartem que a la tarda, com ja va passar ahir, es repeteixi algun ruixat o tempesta local al Pirineu. La pròxima nit tornarà a ser de mal dormir a la costa.

Possible afectació d’una “gota freda”

Dilluns serà un dia d’impàs, amb temperatures encara elevades i xafogor molt intensa a la costa. Independentment, a mesura que vagin avançant les hores, la nuvolositat anirà augmentant. Dimarts serà el dia més caòtic de la setmana. Continuem molt pendents de la posició final d’una bossa freda en alçada o gota freda. El moviment que adopti serà clau per determinar el pronòstic a casa nostra. Si es posiciona on indiquen alguns models a dia d’avui, parlaríem de tempestes fortes i aiguats en molts indrets del litoral i prelitoral català. D’altra banda, alguns models la situen més cap al País Valencià. Al llarg de les pròximes jornades, a mesura que anem rebent actualitzacions dels diferents mapes del temps, anirem concretant més.

Més continguts de