Diumenge amb més núvols, però amb menys fred

La setmana començarà amb el temps tranquil i amb una recuperació de la temperatura

Els núvols alts i mitjans, que ja són presents a tot del territori, ens acompanyaran durant bona part del dia. A estones deixaran el cel enterbolit, amb ressol. Al vessant nord del Pirineu els núvols seran més abundants i, fins i tot, poden caure alguns flocs de neu per sobre dels 1.100 metres, si bé la cota pujarà fins als 1.400 o 1.500 metres al migdia. A partir de la tarda les clarianes guanyaran terreny arreu.

La temperatura màxima pujarà a totes les comarques, tot i la presència dels núvols. Avui la majoria de valors pujaran per sobre dels 10 ºC, i només algunes raconades del nord de la Depressió Central i del vessant nord del Pirineu en quedaran per sota.

El vent de tramuntana i mestral continuarà bufant amb força a l'Alt Empordà, als cims del Pirineu, a la Catalunya Nord, al sud del Camp de Tarragona i en punts de les Terres de l'Ebre. Els cops superaran amb facilitat els 50 o 60 km/h. En aquests indrets, el vent accentuarà la sensació de fredor.

Demà reapareixeran els intervals de núvols baixos i alguns bancs de boira a Ponent i a altres fondalades de l'interior que, amb el pas de les hores, tendiran a dissipar-se. A la resta del país dominarà l'ambient assolellat i amb una temperatura més alta, tant de dia com de nit. De fet, a les hores centrals de la jornada se superaran els 15 ºC al litoral i al prelitoral.

Dimarts es mantindrà el temps sense gaires canvis, amb màximes que altre cop se situaran per sobre dels 15 ºC a prop de la costa. De fet, aquest ambient poc fred a primera hora de la tarda es mantindrà també dimecres, tot i l'augment de la nuvolositat que hi haurà al llarg de la jornada pel pas d'un front. Darrere seu arribarà una nova davallada de la temperatura.