Diumenge radiant abans d'una setmana amb poca sensació de tardor

Aquest migdia serà més càlid que el d'ahir. Els mapes continuen sense entreveure l'esperada pluja

La nit ha tornat a ser de plena tardor, fins i tot una mica més freda que la d'ahir en algunes comarques de l'est. El termòmetre s'ha acostat als zero graus a les zones més enclotades del Pirineu, on s'ha fet notar el fenomen de la inversió tèrmica. A Das, a tocar del riu Segre, el termòmetre s'ha enfonsat fins a –3 ºC, i a Puigcerdà i a Guardiola de Berguedà la mínima ha estat de 2 ºC, però al cim de la Tosa d'Alp (2.500 metres) no ha baixat dels 6 ºC.

La fresca d'aquest matí donarà pas a una jornada molt agradable, més càlida que la d'ahir. El sol lluirà amb ganes arreu i avui només hi haurà alguns núvols baixos a l'entorn de les Illes i a l'extrem sud del País Valencià.

El cel clar afavorirà que el migdia sigui una mica més càlid que el d'ahir, entre un i tres graus més. Les temperatures més altes s'enregistraran a Ponent, a la vall de l'Ebre, a l'interior de València i d'Alacant i a l'Empordà, on s'arribarà als 25 ºC. A la resta del territori les temperatures màximes oscil·laran entre els 20 i els 25 ºC.

La setmana que demà encetarem tornarà a ser especialment plàcida pel que fa al temps i, malauradament, tampoc ens aportarà la pluja que tanta falta faria.

Aquest dilluns, però, cal destacar que augmentarà la presència de núvols baixos a causa de la presència de vent de sud. Els núvols seran freqüents al litoral i el prelitoral, així com a les comarques del nord-est. Els més espessos s'emplaçaran al matí a l'entorn de la costa central, on es podria arribar a escapar alguna gotellada o xàfec dispers. A la tarda seran abundants al nord-est, on també es podria escapar algun ruixat puntual a l'entorn de la serralada Transversal o del Montseny. A Ponent i al Pirineu, en canvi, hi farà més sol i la temperatura variarà poc respecte a la d'avui.

Entre dimarts i divendres es mantindrà l'ambient assolellat a la majoria de comarques, tot i que caldrà tenir present la presència de bancs de boira matinal terra endins i el fort contrast tèrmic entre el dia i la nit. A la costa també hi sovintejaran alguns núvols baixos, del tot inofensius.

La temperatura tocarà sostre entre dimecres i divendres, amb màximes de més de 25 ºC als sectors més càlids del país.

El desplaçament de l'anticicló cap al centre d'Europa a partir de divendres podria afavorir l'arribada d'aire més fresc de component nord, i una lleugera inestabilització de l'atmosfera coincidint amb el cap de setmana.

La pluja, però, es vol fer pregar i sembla que ens haurem d'esperar com a mínim una setmana més per tenir opcions d'haver d'obrir el paraigua.