Diumenge amb tempestes de tarda més extenses

Les precipitacions acabaran afectant molts indrets del país durant la tarda i el vespre

Després de la jornada d’ahir, en què els ruixats van tornar a ser els protagonistes a la meitat nord i est del país, aquesta nit ha estat serena en molts indrets i això ha facilitat un descens tèrmic significatiu. Però el més destacable d'aquest diumenge són els valors del Pirineu. Ens llevem amb temperatures que serien més típiques de principis de març que no pas de meitats de maig. Entre les temperatures mínimes destaquem (dades en ºC):

  • Boí 2.500 m, -6º
  • La Tosa d'Alp 2.500 m, -5º
  • Ulldeter 2.400 m, -5º
  • Puigcerdà, -1º
  • Das, 0º
  • Puig Sesolles, 0º
  • Sant Pau de Segúries, 1º
  • El Pont de Suert, 1º

Quant a la jornada d'avui, hem de dir que les clarianes de primeres hores duraran poc, i ja abans del migdia esperem ruixats i tempestes que s’iniciaran pel Pirineu, amb una cota de neu al voltant dels 1.600 metres –puntualment més baixa–, i aniran progressant de nord a sud a mesura que avanci la tarda. Si ahir els ruixats van quedar restringits principalment a les comarques de Girona, aquesta tarda esperem que puguin afectar molts més indrets de la meitat nord i la Catalunya Central. De cara al vespre, podrien arribar fins i tot a la mateixa línia de la costa amb certa activitat.

 

Les temperatures d’aquest diumenge tornaran a ser impròpies d'aquestes dates. Només a les Terres de l’Ebre i alguns sectors de Ponent, on el vent de mestral netejarà la nuvolositat i tindran més clarianes, podrien veure els termòmetres marcant valors lleugerament superiors als 20 ºC, com ja va passar dissabte.

 

Com serà la setmana entrant?

Al llarg d’aquesta penúltima setmana de maig seguirem sota la influència de bosses d’aire fred en alçada. Els ruixats de tarda seguiran presents, però els cels estaran més assolellats als matins. Les temperatures màximes es recuperaran a mesura que avanci la setmana, però l'ambient encara serà fred –per ser maig– als matins. A partir de dimarts caldrà anar confirmant el pronòstic, però tot indica que els ruixats i les tempestes de tarda tornarien a anar a més. Tot plegat amb un ambient més càlid i propi de l'època.

 

Més continguts de