La méteo en 1 minut: pocs núvols i tramuntana a l'espera de més pluja i neu

La temperatura pujarà lleugerament durant el cap de setmana

Mentre les clarianes predominen a Catalunya, aquest divendres les pluges han tornat a ser abundants a Menorca. Fins a les sis de la tarda han caigut 74 l/m2 as Mercadal, 63 a Sant Lluís i 40 a l'aeroport de Menorca. Durant el cap de setmana el temps continuarà sent insegur al nord de les Balears, però ja només cauran xàfecs esporàdics. A Catalunya el cap de setmana serà tranquil, amb molt de sol, algunes boires matinals i alguns intervals de núvols a l'Empordà i al Pirineu de cara a diumenge.

Al llarg del cap de setmana la temperatura pujarà una mica, sobretot diumenge, dia en què algunes màximes fregaran fins i tot els 20 ºC a prop de la costa. El primer tram del mes de novembre estarà marcat per aquest ambient més normal de tardor, sense fred intens però també sense estiuets.

Un dels elements que cal tenir en compte entre aquesta tarda i demà serà la tramuntana, que bufarà amb cops de més de 50 km/h en molts punts de la Costa Brava, a Menorca i al nord de Mallorca. En general el cap de setmana farà sol, però a les comarques de Girona i a les Balears hi continuaran apareixent alguns intervals de núvols que gairebé no deixaran ruixats.

Estem pendents d'una altra tongada de pluges que podria arribar entre dilluns a la tarda i dimarts al matí. És probable que faci ploure en general i que pugui deixar pluges abundants altre cop en algunes comarques, sobretot al Pirineu i Prepirineu, on la nevada podria tornar a ser molt abundant per sobre dels 2.000 metres. Més moviment. Caldrà seguir-ho.

Més continguts de