Dualitat de temps: inestabilitat al litoral i més sol a l’interior del país

A l'interior hi farà més calor mentre que al litoral estarà més núvol i no es descarten alguns ruixats

Escolta aquí la previsió del temps

La jornada d’aquest dijous s’inicia amb nuvolositat abundant en molts indrets del litoral central i nord, a més d’unes temperatures que ja no han baixat tant com en jornades anteriors. A l’interior i al Pirineu encara s’ha dormit molt bé, però a la costa, entre els valors més baixos d’avui, difícilment trobem valors per sota dels 20 ºC. Entre els valors més baixos d’aquesta matinada destaquen (dades en ºC):

  • Das, 6º
  • Viella, 9º
  • Prades, 12º
  • Llagostera, 13º
  • Sagàs, 13º
  • Coll de Nargó, 14º
  • Vic, 14º
  • Conesa, 15º

Durant el dia d’avui tindrem una dualitat de temps molt clara. A tot l’interior del país hi farà un bon sol tot el dia, mentre que al litoral i prelitoral, especialment de Barcelona i Girona, tindrem més núvols i, fins i tot, alguns ruixats. Els més probables seran durant el matí entre el Garraf, el Maresme i el Vallès. Al migdia, al voltant de la Selva, el Maresme i el Gironès, i a la tarda i al vespre, més a l’interior de les comarques gironines però localment també podrien tornar a arribar a la Costa Brava sud. De manera local, podrien deixar quantitats de precipitació significatives, però en general seran febles, fenòmens locals i de distribució molt irregular.

 

 

Divendres encara quedaran alguns núvols al litoral entre el Garraf i la Selva, on no es descarta encara algun ruixat fins al migdia. Tot i això, de cara a les primeres hores de la tarda, el sol s’imposarà i les temperatures faran un clar salt cap amunt. Les marinades de sud i sud-oest es reforçaran a tot el país.

 

Cap de setmana de calor intensa

Dissabte s’iniciarà aquest pic de calor que esperem que duri fins diumenge. És a dir, les temperatures màximes s’assoliran coincidint amb el cap de setmana. Es tornaran a fregar els 40 ºC a l’interior de la vall de l’Ebre i a Ponent, els 35ºC sovintejaran a l’interior i els 30 ºC amb humitats elevades i sensació de xafogor acusada a la costa.