Publicitat
Publicitat

La méteo en 1 minut: migdies encara més d'estiu

Amb el pas de les hores s'aniran esqueixant els núvols baixos que hi ha a l'est

Allà on la nit ha sigut serena el dia ha començat amb un ambient fred; d'entre les mínimes més baixes d'avui destaquen els 3 ºC de Sort, del Pont de Suert i de Puigcerdà, però també els 6 ºC de les Borges Blanques o els 7 ºC de Lleida. En canvi, a la Catalunya Central i en moltes comarques de Girona les primeres hores d'aquest dimarts han estat marcades pels núvols baixos, fet que ha evitat que la nit fos tan freda com les anteriors.

Amb el pas de les hores els núvols s'aniran desfent, i avui serà un dia bàsicament dominat pel sol, en general. Al migdia no hi haurà canvis en l'ambient respecte als dies anteriors, i en conjunt les màximes aniran entre els 22 ºC i els 27 ºC.

Els dies vinents la temperatura encara tendirà a pujar més al migdia. Les màximes s'enfilaran un o dos graus més, i durant bona part del dia l'ambient encara serà menys de tardor. Tot i aquesta pujada de la temperatura diürna, la inversió tèrmica a primera hora farà que les nits continuïn sent fredes a l'interior i a les valls del Pirineu, potser fins i tot més que les últimes.

No hi ha gaires possibilitats que arribin pluges en els pròxims deu dies. Durant la resta de la setmana el temps es mantindrà molt monòton i estancat, i fins i tot de cara a l'inici de la setmana que ve les possibilitats de canvis són escasses.

En general els dies vinents continuarem amb sol. Només alguns núvols baixos i algunes boires matinals trencaran aquesta dinàmica, tant a la costa com a la Catalunya Central. Una de les poques novetats del temps d'aquest dimecres serà el vent de garbí, que al migdia es deixarà sentir moderat a la costa central i sobretot al sud de la Costa Brava.

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT