Publicitat
Publicitat

El canvi de temps arriba amb aiguats a les comarques centrals

Aquesta tarda un xàfec molt insistent ha deixat gairebé 50 l/m2 a Terrassa

Tarda d'aiguats locals però intensos en diferents comarques, especialment al Vallès, on una petita tempesta s'hi ha quedat estancada durant molts minuts. El ruixat ha acumulat 46 l/m2 al barri de Sant Pere de Terrassa, segons dades de l'estació de la xarxa Meteoclimatic ubicada en aquest punt. Amb el pas dels minuts i amb molta lentitud el ruixat s'ha anat desplaçant cap al sud fins a arribar a Barcelona. D'entre les quantitats de pluja més abundants caigudes fins a les 6 destaquen (en l/m2):

  • Terrassa, 46
  • Viladecavalls, 27
  • Sant Quirze del Vallès, 25
  • Palau-solità i Plegamans, 24
  • Caldes de Montbui, 23
  • Sabadell (Parc Agrari), 20
  • Montmeló, 15

De forma més local, també punts de la Garrotxa, del Ripollès i d'Osona han anat rebent ruixats durant la tarda. Aquest vespre caldrà estar pendents de més ruixats sobtats i localment intensos, que sobretot afectaran la costa i el prelitoral centrals i àmbits com el Penedès, el Garraf o el Camp de Tarragona. El Servei Meteorològic té actiu un avís per la possibilitat que es puguin acumular més de 20 l/m2 en poca estona, tant a la costa i al prelitoral com en punts de la Catalunya Central i en comarques interiors de Girona.

Demà les pluges seran molt més extenses. La regada no deixarà pluja destacable arreu, però moltes comarques de la costa del prelitoral i també sectors del Prepirineu i del Pirineu Oriental rebran més de 10 l/m2, o fins i tot més de 20. El risc d'aiguats es concentrarà al litoral i prelitoral, sobretot del Llobregat cap al sud. Al matí les pluges es localitzaran més en comarques centrals i del nord, i a la tarda és quan plourà més a la costa.

Dissabte serà un dia més variable. Apareixeran moltes clarianes, però a la tarda descarregaran xàfecs sobtats sobretot al Pirineu, al Prepirineu i en punts de la Catalunya Central. Poca estona de pluja. Alguns ruixats seran de neu fins i tot per sota dels 2.000 metres. Diumenge el sol predominarà de forma més clara.

La temperatura s'enfonsarà demà. Aquest divendres serà un d'aquells pocs dies de l'any en què al migdia fa més fred que a primera hora. Al centre del dia gairebé enlloc es passarà dels 15 graus, fet que provocarà una sensació de finals d'octubre molt evident. Dissabte i diumenge la temperatura serà més alta al migdia, però de nit es baixarà per sota dels 10 graus en moltes comarques, i per sota dels 15 a la costa. Cap de setmana d'autèntica tardor.

La setmana que ve els termòmetres aniran tornant al punt lògic per a mitjans de setembre, però difícilment revifarà l'estiu. La primera part de la setmana estarà molt més marcada pel sol i hi haurà força menys risc de pluja.

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT