La méteo en 1 minut: una ponentada dispararà la temperatura els dies vinents

Aquesta tarda hi haurà ruixats puntuals de neu per sota dels 1.000 metres

Aquesta tarda aniran apareixent ruixats sobtats en diferents comarques de Girona i fins i tot en àmbits com el Maresme i l'àrea metropolitana de Barcelona. La neu ha fet acte de presència a cotes força baixes del Ripollès, i pot emblanquinar també alguns punts de la serra de l'Albera o punts alts de la Garrotxa, sigui neu o bé neu granulada. Seran sempre ruixats de poca durada. També a Menorca s'escaparan algunes gotes.

El matí d'avui no ha sigut dels més freds de les últimes setmanes, però la baixada de temperatura respecte d'ahir sí que ha sigut espectacular. Si bé ahir el dia començava amb 15 ºC a Girona, avui al punt de l'alba el termòmetre marcava -1 ºC a la capital del Gironès. En moltes comarques la baixada ha sigut d'entre 5 i 10 graus, fins i tot en punts de la costa.

Demà al matí encara farà una mica més de fred que avui, però dijous la temperatura s'enfilarà 4 o 5 graus en molts casos, una diferència que arribarà a ser de 10 graus a les Terres de l'Ebre. Dijous molts termòmetres pujaran per sobre dels 15 graus, però tampoc ens instal·larem en aquest ambient, ja que divendres un altre canvi de temps obrirà novament la porta al fred. Dissabte i diumenge l'ambient serà similar al d'avui o al de demà.

Dijous i divendres tornaran les precipitacions al Pirineu, sobretot al nord de la serralada. En un principi la cota de neu serà molt alta, però divendres ja tornarà a baixar dels 1.000 metres. Divendres també hi haurà ruixats en diferents punts de l'est, sobretot a les comarques de Girona però també probablement en sectors de la costa central i del nord de les Balears. Divendres podria arribar a ploure amb certes ganes en àmbits com l'Empordà, la Selva i Menorca. Dissabte podrien quedar alguns ruixats aïllats a la costa, però en general el cap de setmana pinta amb més sol que núvols.

Avui el mestral es deixarà sentir moderat a les Terres de l'Ebre, i entre dijous i divendres el vent de ponent bufarà amb cops puntualment forts en moltes comarques del centre i del sud de Catalunya.

Més continguts de