La calor es dispara al sud a l'espera d'una entrada d'aire més fresc

Aquest dimarts començarà amb núvols baixos a la costa però en general farà sol

Aquesta tarda el vent sec de mestral ha disparat la temperatura com en cap altre dia de l'estiu fins ara en algunes comarques del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre. D'entre les màximes més altes destaquen (en ºC):

  • Tortosa, 37
  • Aldover, 37
  • Tarragona, 35
  • Valls, 35
  • L'Ametlla de Mar, 35
  • Mont-roig del Camp, 35
  • Lleida, 35
  • Aeroport de Reus, 35
  • El Vendrell, 35

A l'aeroport de Reus, la temperatura no pujava tant des de la històrica onada de calor de finals del mes de juny de l'any passat. La tramuntana ha arribat a bufar amb un cop de fins a 100 km/h a Portbou. Al pantà de Darnius la ratxa més forta ha sigut de 65 i a Figueres de 50. Al sud, el vent d'entre ponent i mestral que ha disparat el termòmetre ha arribat als 55 km/h al Perelló.

El vent de nord farà que demà la temperatura sigui més agradable. Dimarts i dimecres el termòmetre marcarà valors força més baixos que els d'avui, les màximes recularan ben bé 3 o 4 graus en molts casos. Entre dijous i divendres la temperatura tornarà a pujar i la calor serà tan intensa gairebé com avui. Encara hi ha incertesa sobre el cap de setmana: alguns models apunten a una nova baixada de la temperatura, d'altres fan pensar que la calor marcada de dijous o divendres podria allargar-se uns quants dies més aquesta vegada.

Pel que fa a l'estat del cel, aquesta tarda creixeran nuvolades al Pirineu que podrien provocar algun ruixat al voltant del Ripollès, però en general avui farà sol. De matinada es formaran també intervals de núvols a l'est, i de nit no es descarta fins i tot algun xàfec local al voltant de Barcelona. Demà el dia començarà amb el cel mig ennuvolat en diversos punts de la costa i del Prelitoral, però a partir de mig matí els núvols s'aniran desfent.

Dimecres començarà a haver-hi algunes tempestes de tarda al Pirineu occidental i sobretot als Ports. La segona part de la setmana els ruixats de tarda seran més freqüents a la serralada pirinenca i als Ports, i algunes d'aquestes tempestes podrien acabar arribant al Prepirineu, al nord de la Catalunya Central o a les Terres de l'Ebre, però en general hi ha poques opcions de pluja a set dies vista.