La méteo en 1 minut: temperatures de més de 35 ºC a l’interior

Dimecres arribarà un canvi de temps que portarà força núvols, alguns ruixats i una davallada transitòria de les temperatures

Comencem la primera setmana sencera d'agost amb temps plenament estival. El sol serà el protagonista de la jornada en gairebé totes les comarques. Els núvols baixos que a primeres hores del dia eren presents en punts del sud del Camp de Tarragona i a les Terres de l'Ebre es trencaran. Tot i això, a partir del vespre reapareixeran en molts punts de la meitat sud del litoral i prelitoral. A banda, a partir de migdia creixeran algunes nuvolades en zones de muntanya.

La temperatura màxima pujarà una mica més, entre un i dos graus. S'arribarà a valors de 29 ºC a 34 ºC al Pirineu, de 34 ºC a 39 ºC a Ponent i de 31 ºC a 36 ºC a la resta del territori. A causa de la temperatura tan elevada prevista al Pla de Lleida, el Servei Meteorològic de Catalunya manté vigent un avís per calor a les comarques de la Noguera, el Pla d'Urgell i el Segrià.

Demà hi haurà ben pocs canvis, en conjunt. La jornada serà assolellada, amb alguns intervals de núvols baixos al matí i altre cop a partir del vespre del Llobregat cap al sud. A la tarda creixeran algunes nuvolades en zones de muntanya que podrien deixar quatre gotes mal comptades, alhora que començaran a arribar núvols alts i prims per l'oest.

Les temperatures variaran ben poc respecte a avui, en general. Altre cop, a Ponent els valors més alts s'acostaran a valors dels 37 ºC a 39 ºC. Tot i això, al litoral ja es notarà menys calor que dies enrere, amb màximes que en molts punts d'aquest sector quedaran per sota dels 30 ºC.

Dimecres arribarà un canvi de temps que portarà molts núvols en bona part del territori i alguns xàfecs de tarda que preferentment afectaran el Pirineu, el Prepirineu, l'interior de les comarques de Girona i el nord de les de Barcelona. El pas del front escombrarà la massa d'aire càlid i això farà baixar les temperatures. Tot i això, l'endemà les temperatures començaran a pujar un altre cop, un ascens que s'accentuarà de cara a divendres.