Jornada de sol i vent

L'excepció seran les comarques del nord-est i la cara nord del Pirineu, on hi haurà més núvols i alguns ruixats.

El front que ens ha acabat de creuar de matinada ha estat poc actiu. Tot i això, ha arribat a deixar gotellades o petits ruixats repartits pel Pirineu i el Prepirineu de Lleida, les comarques de Barcelona i el nord de la costa Daurada. Com a quantitats més importants destaquen els 5 l/m2 del Pont de Suert, els 3 l/m2 de Boí i els gairebé 2 l/m2 de la Bisbal del Penedès. A Barcelona han caigut entre 0,1 i 0,5 l/m2 en funció del barri. És molt poca pluja, però cal tenir en compte que no plovia des de feia 58 dies.

Durant el matí ens creuaran bandes de núvols alts i mitjans poc importants que tendiran a marxar passat el migdia. A la tarda en general farà sol, tret de punts de les comarques de Girona i de l'est de Barcelona. A aquesta zona creixeran nuvolades que acabaran deixant algun xàfec local, preferentment cap a la Garrotxa, l'Alt Empordà, la Selva, el Vallès Oriental i l'Alt Maresme. Podria arribar a nevar una mica a la part més alta del Montseny. Paral·lelament es mantindrà la nevada feble a la cara nord del Pirineu per sobre dels 1000 a 1200 metres. Serà feble i continuada, tot i que pels volts de migdia podria i ser puntualment moderada.

Al llarg del matí el vent de ponent i de mestral anirà guanyant força. Bufarà amb cops de més de 50 km/h a les comarques de Tarragona i a les zones elevades del prelitoral de Barcelona. També ho farà amb ganes als cims del Pirineu, al Rosselló, a l'extrem nord de l'Alt Empordà i a l'interior del País Valencià. A partir del vespre el vent anirà a la baixa.

Les temperatures màximes seran semblants a les d'ahir o una mica més altes a prop de la costa i del prelitoral de Barcelona i de Tarragona. Tot i això el vent accentuarà la sensació de fredor. La propera nit i matinada l'ambient serà més fred. Com que la ventada perdrà força la temperatura podrà baixar entre 2ºC i 6ºC respecte a les d'aquest matí. S'espera que glaci al Pirineu, al Prepirineu i a punts de la Catalunya Central.

Demà ens creuarà un altre front. Arribarà força desgastat, de manera que ens portarà molts núvols i poca pluja. Ja de bon matí cauran els primers ruixats cap a la Vall d'Aran, que seran en forma de neu per sobre dels 1300 metres, tot i que la cota de neu acabarà pujant fins als 1800 metres d'alçada. A la resta del país el cel quedarà enterbolit per bandes de núvols alts i mitjans. A partir del vespre arribaran algunes precipitacions febles per les comarques de Lleida i de l'interior de Tarragona.

De nou, demà a la nit es reforçarà el vent de ponent. Bufarà amb cops moderats a gran part del país. A les zones més elevades del País Valencià la ventada serà important, amb ràfegues de més de 80 km/h.

Més continguts de