Més calor durant les hores centrals del dia

A diferència d'ahir, les nuvolades de tarda deixaran algun ruixat a l'extrem nord del Pirineu

Avui serà una nova jornada assolellada a gairebé tot arreu. A partir del migdia, però, creixeran nuvolades al Pirineu que deixaran algun ruixat local i de curta durada a l'extrem nord de la serralada. A banda, al nord del cap de Creus és possible que es formi boirina o algun banc de boira costaner.

El vent de garbí es reforçarà durant les hores centrals del dia al sud de la Costa Brava i al nord de la costa central. Bufarà amb cops de més de 40 km/h, i això farà que arran de platja la sensació sigui de poca calor o, fins i tot, de fresca.

La temperatura pujarà ben bé un parell de graus més, respecte a la d'ahir. S'arribarà a valors de 29 a 34 ºC a Ponent, a la Conca de Tremp, al pla de Bages i a punts del prelitoral nord i de l'Empordà. A la resta, la màxima oscil·larà entre 25 i 30 ºC, si bé el termòmetre quedarà més frenat a primera línia de mar.

Demà arribarà un front molt desgastat que, bàsicament, deixarà el cel mig ennuvolat a partir de mig matí i fins al vespre. A més, al litoral sud es podrien formar alguns bancs de núvols baixos o de boira. Malgrat tot, la temperatura es mantindrà força semblant, amb calor d'estiu a les comarques de l'interior.

Segons els models meteorològics, dimarts serà l'última jornada amb ambient d'estiu, de moment. L'arribada d'un altre front de cara a dimecres farà baixar la temperatura a tot arreu i, fins i tot, hi deixarà alguns xàfecs o tronades a punts del Pirineu i del Prepirineu.