Més pluja, sobretot a les comarques de Girona i a les Terres de l'Ebre

El temporal de mar arribarà al seu màxim al llarg d'aquesta tarda

Les precipitacions de les últimes hores ja han acumulat quantitats superiors als 100 l/m2 en punts de les comarques de Girona. De fet, juntament amb les Terres de l'Ebre i la Catalunya del Nord, és u dels sectors on s'espera més pluja al llarg de la jornada d'avui.

Al nord-est i a l'extrem sud plourà de manera continuada al llarg del dia i s'hi podrien recollir entre 50 i 100 l/m2 més. És per això que hi ha activat un avís del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) per precipitacions extremadament abundants i que, localment, poden ser d'intensitat forta. En canvi, al sud del litoral central i al nord de la Costa Daurada les pluges seran més intermitents, sobretot en el cas del Camp de Tarragona. Tot i això, també hi acabarà plovent, sobretot a partir del migdia. A la resta de l'interior cauran alguns ruixats febles i dispersos, mentre que a l'Alt Pirineu fins i tot hi haurà clarianes.

Com que la temperatura és més baixa, la cota de neu també ha anat cap avall. Se situarà entre els 1.300 i els 1.500 metres en conjunt. La nevada al Pirineu oriental podrà ser destacable, amb gruixos d'entre 20 i 40 cm a les zones elevades d'aquest sector.

A banda, el vent de llevant bufarà amb cops de 50 a 70 km/h al litoral, i fins i tot amb cops superiors en zones elevades. Això farà alterar encara més l'estat de la mar. S'esperen onades de 2 a 4 metres en bona part del litoral, si bé a la Costa Brava podrien superar-los. En aquest sentit hi ha vigents avisos de l'SMC per vent i mala mar.

De cara a la nit les precipitacions aniran minvant. Demà serà una jornada més tranquil·la, encara amb pluges febles i intermitents a la Catalunya del Nord, al nord de les comarques de Girona i a les Terres de l'Ebre. A la resta s'obriran clarianes, tot i que a la tarda reapareixeran alguns ruixats dispersos, sobretot al Prepirineu. La cota de neu es mantindrà entorn dels 1.300 metres.

Al País Valencià i a les Illes la tongada forta de pluges arribarà a partir de la pròxima matinada. En aquestes zones s'espera un dilluns passat per aigua, amb aiguats que podran deixar entre 50 i 100 l/m2.

Dimarts a la tarda arribarà un nou front que deixarà ruixats en força comarques, sobretot al litoral. Ara bé, ni de bon tros seran tan importants com els que s'esperen al llarg de les pròximes 18 hores.

Amb tot, la temperatura anirà a la baixa. Encetarem la setmana amb un ambient fred, sobretot de matinada. Caldrà tornar-se a abrigar, després d'uns dies en els quals els jerseis més gruixuts i les bufandes feien més nosa que servei.