Més inestabilitat i ambient menys càlid a l’interior

Les temperatures màximes començaran a baixar i tindrem més ruixats al nord-est del país

Escolta aquí la previsió del temps

La jornada d’aquest diumenge comença amb un ambient molt suau en tot el litoral i prelitoral a causa de la nuvolositat, que s’ha mantingut compacta durant bona part de la nit. A l’interior, on el temps ha estat més serè, les temperatures han baixat més i ha refrescat d’una manera més clara. D'entre les temperatures mínimes d’aquesta matinada destaquen per elevats molts valors pròxims als 20ºC al litoral.

  • Barcelona (Raval), 20º
  • L'Hospitalet de Llobregat, 20º
  • Tarragona, 19º
  • Torredembarra, 19º
  • Castelldefels, 19º
  • Alcanar, 19º
  • Bellvei, 18º

Durant aquest diumenge es mantindrà la dualitat de temps que ja vam tenir ahir dissabte. Ambient més assolellat i càlid a l’interior i, en canvi, núvols més compactes i temperatures més fresques com més a prop del litoral ens trobem, on fins i tot no descartem de nou alguns ruixats febles entre el Garraf i la Selva. A diferència d’ahir, avui arribaran núvols alts i mitjans per ponent que acabaran cobrint el cel en moltes zones de l’interior del país, però sense més conseqüències. De cara a les últimes hores de la jornada i durant la matinada de dilluns, els ruixats aniran a més al nord-est del país.

La tramuntana i el mestral no desapareixeran del tot durant la jornada i fins i tot s’intensificaran de cara a la propera nit i la matinada de dilluns, quan tornaran a bufar forts en els dos extrems del país. Amb tot, les temperatures tornaran a ser elevades tenint en compte l'època de l'any tant a ponent com a la vall de l’Ebre. Contrastaran amb les el litoral i prelitoral, que, com ja va passar ahir dissabte, difícilment superaran els 23 o 24ºC.

La setmana començarà encara amb restes d’inestabilitat al litoral central durant les primeres hores d’aquest dilluns, però a mesura que avanci la jornada l’estabilitat guanyarà protagonisme. De fet, durant la mateixa tarda de dilluns ja farà sol a la majoria d’indrets del país. Dimarts serà estable i més càlid altre cop arreu del territori. Els valors tornaran a recordar més finals d’estiu que no pas octubre. Dimecres podria arribar un nou canvi de temps, que provocaria una nova davallada de les temperatures i nous ruixats a la meitat est del país.