Més ruixats en el tram final d'aquest cap de setmana

Els ruixats reapareixeran en moltes comarques durant aquest matí

Les precipitacions comencen a penetrar per les comarques de Girona, d'est a oest, de manera que es van traslladant cap a l'interior i el sud. Durant el matí, aquestes precipitacions aniran afectant gran part del litoral i prelitoral, i n'arribaran també de més febles a l'interior. Fins a primeres hores del matí, els registres en general queden per sota dels 5 litres per metre quadrat.

La tendència durant el dia és que aquests ruixats del matí acabin afectant gairebé tot el país i a partir de primeres hores de la tarda es podrien obrir grans clarianes cap a les comarques de Girona, que acabarien arribant també a molts altres indrets de cara al vespre. Tot i això, es podrien gestar nous ruixats cap a l'interior de Catalunya indiferentment. Les temperatures no experimentaran canvis significatius, i fins i tot podrien pujar lleugerament si finalment acaba fent sol a la tarda a molts llocs.

De cara als pròxims dies...

La inestabilitat serà la protagonista durant gran part de la setmana que ve. Especialment entre dilluns i dimarts és quan es veu una possibilitat més clara que els ruixats afectin moltes comarques i acabin arribant fins i tot a la costa. No es descarta fins i tot que alguns d'aquests ruixats puguin acabar en forma de tempesta.

De cara a finals de setmana és quan s'entreveu un temps més estable i amb ambient més càlid. Ja anirem veient com evoluciona el pronòstic.

Més continguts de