Migdies d'estiu abans d'una altra tongada de pluges abundants

A última hora del cap de setmana les pluges podrien tornar a ser puntualment fortes

Les temperatures d'estiu en ple mes d'octubre ja no ens sorprenen, aquestes són algunes de les temperatures màximes d'ahir, que avui es repetiran o es podrien fins i tot superar a Ponent i a les Terres de l'Ebre:

  • Aeroport de Reus, 29º
  • Tortosa, 28º
  • Igualada, 28º
  • Figueres, 27º
  • Girona, 26º
  • Barcelona (Raval), 26º
  • Lleida, 25º

La calor ha tornat i marcarà l'inici d'aquest cap de setmana llarg. Tant avui com demà el fred o la fresca quedaran relegats a primera hora. A partir de diumenge l'ambient tornarà a ser més normal per a l'època. La setmana que ve començarà amb temperatures lògiques per ser mitjans d'octubre, i cap al centre de la setmana fins i tot tornarà a fer una mica fred. Seran unes temperatures, en tot cas, no més baixes de les que ja hem tingut esporàdicament aquesta tardor.

Avui farà sol, tot i algunes bandes de núvols prims que enterboliran el cel. Només en alguns sectors de l'Empordà i en punts del Pirineu els núvols seran més abundants en alguns moments. Demà serà un dia més variable i mig ennuvolat. Els núvols aniran a més sobretot a partir del migdia, i a la tarda i vespre és probable que s'escapin algunes primeres gotellades en comarques del prelitoral, al Prepirineu o en punts de la Catalunya Central. Seran fenòmens aïllats i ruixats poc abundants.

Diumenge se'ns tirarà a sobre una borrasca molt més activa. Durant bona part del dia les pluges no seran continuades, sinó que aniran apareixent de manera molt dispersa i molt irregular, tant a la costa com en comarques interiors. Seran xàfecs esporàdics però que poden descarregar amb força. Les pluges més fortes, extenses i abundants arribaran avançada la tarda per Ponent, i s'aniran escampant per la majoria de comarques durant el vespre i la nit. És probable que les precipitacions tornin a superar els 50  l/m2 en alguns casos, sobretot al Pirineu i en algunes comarques de la costa i del prelitoral.

La pluja anirà acompanyada de vent d'entre xaloc i llevant, que podria ser fins i tot fort en alguns moments a Ponent, a les Terres de l'Ebre i a la Costa Daurada, on es podrien arribar a produir cops de vent de 70 o 80 km/h.

Les pluges continuaran encara dilluns al matí, però ja de manera molt més irregular. La setmana que ve es presenta per ara un temps molt incert. Entre dimecres i dijous sembla que la inestabilitat podria tornar a augmentar, sobretot a prop de mar, però és poc clar si els xàfecs podrien tornar a ser destacables i extensos.