La méteo en 1 minut: xàfecs sobtats i temperatures més baixes

El pròxim canvi de temps serà una refrescada però aquesta setmana també farà calor d'estiu

Aquesta matinada encara ha sigut força freda en algunes comarques interiors i del Pirineu. Destaquen per exemple els 5 graus de mínima d'Olot i Ripoll, i els 6 de Vic. Aquest migdia farà una mica més de calor que ahir, sobretot en comarques de la meitat oest. En general la sensació tèrmica anirà a l'alça.

Comencem la setmana encara amb temps variable i una mica insegur a l'est. Aquesta tarda tornaran a descarregar ruixats curts i sobtats a la Catalunya Central, el Vallès i la Selva, i fins i tot al Maresme o al voltant de Barcelona podrien arribar algunes d'aquestes gotellades. Pluges ben poc abundants en general.

Estem a l'espera d'una nova entrada d'aire fresc que farà baixar una altra vegada la temperatura entre demà i dimecres. Aquest dimarts el termòmetre recularà un parell o tres de graus en moltes comarques, un canvi que es notarà sobretot de dia i especialment en comarques de la meitat est. Dimecres la baixada de temperatura encara es farà notar, sobretot a primera hora, però amb el pas dels dies la calor anirà tornant. La segona part de la setmana serà molt més preestival, amb temperatures que començaran a superar els 30 ºC amb certa facilitat a l'interior.

Demà hi haurà més estones de cel mig ennuvolat que avui. Aquest dimarts serà el dia amb més ruixats de la setmana, però no plourà ni a tot arreu ni gaire estona. Els xàfecs més probables descarregaran en comarques de Barcelona i de Girona, especialment a la tarda i al vespre, pluges intermitents que en general seran poc abundants.

La resta de la setmana el temps serà més assolellat. A partir de dimecres s'obrirà un període amb predomini del sol que durarà com a mínim fins a principis del mes de juny. Els xàfecs fins i tot desapareixeran al Pirineu.

El canvi de temps d'aquest dimarts també reforçarà el vent, sobretot el mestral més que la tramuntana. Tant aquesta tarda com demà a la tarda i vespre cal esperar cops de vent de fins a 70 km/h a les Terres de l'Ebre. El mestral també serà moderat al Camp de Tarragona i al pla de Lleida. La tramuntana només bufarà amb ganes a l'extrem nord de l'Empordà.

Més continguts de