Sol a cotes altes i núvols baixos a prop del mar

Els núvols s'esqueixaran amb el pas de les hores però no desapareixeran a prop del litoral

L'assentament de l'anticicló i la seva persistència des de fa dies ha afavorit que els núvols i la boira matinal fossin especialment extensos aquest matí.

La boira de la Catalunya Central i d'altres zones interiors tendirà a esvair-se amb el pas de les hores, però els núvols baixos del litoral, del prelitoral, de la vall de l'Ebre i del Rosselló seran força més tossuts i, malgrat que permetran algunes estones de sol, no acabaran de marxar del tot.

Les capes de núvols baixos també mantindran el cel força canviant aquest dissabte al País Valencià. A les Illes hi haurà més estones de sol.

El fet que hi hagi més nuvolositat farà que la temperatura reculi lleugerament a prop de la costa, on les màximes quedaran per sota dels 23 o 24 ºC. Terra endins, sobretot a Ponent i en alguns punts elevats de l'interior, la temperatura màxima superarà còmodament el llindar dels 25 ºC.

Per demà es preveuen ben poques novetats a causa de la presència de les altes pressions a l'Europa Central. Els núvols baixos s'estendran pel Mediterrani occidental i també taparan el cel de bon matí a bona part del país. L'excepció seran les cotes més elevades de l'interior i del Pirineu, on el sol tornarà a ser el clar protagonista de la jornada. Els núvols s'esqueixaran a les hores centrals del dia però es mantindran força presents a prop del mar, on no es descarta alguna gota.

El termòmetre aquest diumenge es quedarà una mica més curt que avui. No assenyalarà valors plenament de tardor, però sí registres una mica més pròxims als habituals que els dels últims dies.

La setmana vinent començarà amb al mateix panorama de boira i núvols baixos, freqüents sobretot al matí a l'interior i al litoral. La temperatura experimentarà poques variacions, per bé que tendirà a aproximar-se una mica més a la normalitat. Bufaran febles la tramuntana i el mestral.

A mitja setmana l'anticicló perdrà força i permetrà l'entrada d'un embossament d'aire més fred en altura per l'oest de la Península. El temps es podria mostrar més variable a Catalunya a partir d'aleshores, amb alguns ruixats puntuals, malgrat que encara és aviat per poder-ho precisar.

Aquest intent de canvi de temps podria ser el primer símptoma d'una segona meitat d'octubre que es podria mostrar una mica més dinàmica pel que fa a la meteorologia.