La méteo en 1 minut: Onze de Setembre assolellat a l'espera de més xàfecs

Les tempestes podrien reaparèixer dimarts cap a la nit

Matí de final d'estiu en moltes comarques interiors i del Pirineu, on la nit serena ha permès que la temperatura baixés dels 15º en força casos. A la costa, en canvi, els núvols persisteixen. Aquest matí una massa de núvols i pluja se situa sobre el mar i pot arribar a deixar algunes gotes a la costa. Tot fa pensar que la pluja que pugui caure serà escassa i que amb el pas de les hores el sol anirà apareixent. A la tarda creixeran nuvolades que podrien deixar algun xàfec sobtat al Pirineu i el Prepirineu, o també en indrets de muntanya del sud de Catalunya, fenòmens força aïllats. Avui les pluges més extenses i abundants tornaran a afectar sobretot el sud del País Valencià i les Pitiüses.

Demà farà sol a tot arreu. L'Onze de Setembre es preveu el dia més clar i més calorós d'aquest cap de setmana llarg, però a la nit els núvols tornaran a augmentar. Els models de previsió continuen dibuixant un panorama de molta incertesa i, per tant, de temps difícil de preveure. Dimecres l'escenari més probable és un altre cop de temps molt insegur i amb ruixats i tempestes irregulars en algunes comarques, sobretot de matinada i a primeres hores del dia. Els xàfecs seran més probables al Pirineu, al Prepirineu, a les Terres de l'Ebre i en altres llocs de muntanya del sud de Catalunya, però no és descartable que puguin ser més extensos.

No es dibuixa un escenari gaire diferent per a la majoria de dies de la segona part de la setmana. Continuarem parlant de variabilitat, d'incertesa i de temps canviant. Hi ha poques coses clares sobre el temps a partir de dijous. Difícilment hi haurà dos dies seguits de sol, però tampoc és probable una situació de pluja extensa o contínua. Caldrà seguir les previsions dia a dia.

La temperatura tendirà a pujar els dies vinents. El canvi es notarà especialment a la meitat oest de Catalunya, on demà reapareixeran les temperatures de més de 30º. En general la temperatura de xafogor s'acostarà als 35º a migdia els dies vinents i per tant encarem un tram de 6 o 7 dies en què la roba d'estiu continuarà sent molt necessària, tot i que els dies cada cop són més curts. La tardor no es notarà com a mínim fins al voltant del dia 20.