Méteo especial: pluges extenses abans del cap de setmana

Aquest dijous les temperatures fregaran els 30 graus en algunes comarques de Ponent

Aquesta tarda la temperatura ha pujat amb ganes. El termòmetre ha arribat fins als 29,8 ºC a Vinebre, fins als 28 a Tortosa i fins als 27 a Lleida i Girona. A Girona en tot l'abril i el maig només hi ha hagut tres dies en què, com avui, s'hagin superat els 25 ºC. Curiosament entre el febrer i el març va haver-hi el mateix nombre de dies amb més de 25 ºC que en els últims dos mesos. L'ambient de primavera va arribar molt aviat, però després la temperatura s'ha estancat.

Demà arribaran algunes bandes de núvols prims, però en general el temps canviarà poc. No serà fins al vespre que augmentarà el risc de ruixats al Pirineu i en comarques de l'extrem oest de Catalunya.

Divendres tornarà a ser un dia de paraigua. Les pluges duraran bona part del dia i es concentraran especialment pels volts del migdia. Les precipitacions arribaran gairebé arreu, però les més abundants cal esperar-les en comarques de Ponent, al Pirineu, a la Catalunya Central i en comarques interiors de Tarragona. En molts d'aquests indrets al final del dia s'hauran acumulat més de 10 o 15 l/m 2, tot i que les tempestes seran més aviat escasses.

El cap de setmana començarà encara amb temps molt insegur. Dissabte no plourà tant, però el risc de ruixats més puntuals i irregulars es mantindrà ben viu, sobretot en comarques centrals i del Pirineu. No serà un dia de sol al matí i tempestes a la tarda, sinó més aviat un dissabte amb més núvols que clarianes i possibilitat de ruixats puntuals en qualsevol moment del dia. Diumenge, en canvi, predominarà el sol i ja gairebé no plourà enlloc.

El canvi de temps farà que les temperatures reculin clarament en l'inici del cap de setmana. Divendres al migdia hi haurà entre 3 i 7 graus menys que avui, i dissabte l'ambient encara serà fresc per a l'època. Tot i això, el termòmetre no baixarà tant com el cap de setmana passat, i de fet és possible que a prop de mar diumenge sigui el dia més càlid de tota la setmana.

Més continguts de