Reapareixeran els xàfecs de tarda

L'ambient serà més càlid que ahir, amb màximes per sobre dels 30 ºC a l'interior

El matí d’aquest dissabte serà ben tranquil. Es mantindrà l'ambient assolellat en conjunt i passaran alguns núvols alts i mitjans poc importants que viatjaran d'oest a est.

A partir de migdia començaran a créixer nuvolades en zones de muntanya, sobretot al Pirineu, al Prepirineu, a l'interior de les comarques de Girona i al nord de la Catalunya Central, on al llarg de la tarda cauran ruixats i xàfecs. De manera més aïllada també pot aparèixer algun ruixat curt en altres punts del prelitoral, sobretot del sector central. Sovint les precipitacions aniran acompanyades de tempesta, i fins i tot possiblement de calamarsa. A banda, de cara al vespre i la nit arribaran alguns ruixats pel nord de la Franja fins a arribar al nord de les comarques de Lleida.

Avui ja notarem una pujada de la temperatura. S’arribarà a valors de 25 a 30 ºC al litoral i al Pirineu, de 30 a 35 ºC al pla de Bages, a Ponent i a l'interior de la vall de l'Ebre, i de 28 a 33 ºC a la resta del país.

Demà serà una jornada força semblant. Al matí farà sol arreu, mentre que a la tarda creixeran nuvolades que descarregaran alguns ruixats al Pirineu. Però sembla que aquestes precipitacions seran menys extenses i intenses que no pas les d’avui.

L’ascens de la temperatura i la calor canicular s'allargaran fins gairebé el cap de setmana vinent. Demà és probable que al pla de Lleida i a l’interior de la vall de l’Ebre s’arribi a valors de fins a 36 a 38 ºC. A partir de dilluns es podrien fregar els 40 ºC en aquests sectors.

Ara bé, al litoral la marinada frenarà el termòmetre i costarà trobar valors per sobre dels 30 a 32 ºC. Tot i això, si els models tenen raó, dilluns podria bufar vent de garbí al litoral central, cosa que faria pujar notablement la temperatura.