La méteo en 1 minut: encarem la recta final de la setmana amb sol i calor

Divendres i el cap de setmana seran jornades dominades bàsicament per l’ambient assolellat, amb el creixement d’algunes nuvolades de tarda a zones de muntanya.

Fins a mitja matinada hi ha hagut alguns xàfecs entre el Tarragonès i el Baix Penedès que han arribat a acumular fins a 18 l/m2 a Torredembarra, 3 l/m2 al Vendrell i 1 l/m2 a Cunit. A partir de llavors els núvols s'han anat esqueixant i, de fet, s'espera que al llarg del matí s'acabi imposant el sol a tot arreu.

La tarda quedarà amb el cel serè a la majoria de comarques, tot i el creixement d'algunes nuvolades en zones de muntanya. L'ambient assolellat afavorirà que la temperatura pugui pujar una mica més que ahir. S'arribarà a valors de 24 a 29 ºC al Pirineu i de 28 a 33 ºC a la resta.

Demà el temps es mantindrà tranquil. Serà una nova jornada de sol i de calor. La temperatura serà semblant al litoral, però a l'interior es podrà enfilar una mica més.

Si res no canvia, durant el cap de setmana continuarà el temps estable. L'arribada d'una massa d'aire més càlid farà enfilar el termòmetre per sobre dels 35 ºC a l'interior, i la xafogor tornarà a ser marcada a la costa. De cara a diumenge, l'única diferència respecte a dies anteriors seria la possibilitat d'alguns ruixats de tarda al Pirineu.

Caldrà esperar a principis de la setmana vinent per veure canvis de temps més importants. A partir de dilluns sembla que el temps podria ser més variable, amb una probabilitat més elevada de xàfecs.