Les tempestes provoquen diverses pedregades i avisos de temps violent

Els dies vinents la baixada de la temperatura també començarà a arribar a la costa

Tarda de tempestes fortes en algunes comarques interiors i del sud. Els primers ruixats han aparegut entre les muntanyes de Prades i la serra de Llaberia, però ràpidament s'han anat estenent cap a punts de l'altiplà central i el Prepirineu. A les dues del migdia el Meteocat ha activat un avís de temps violent a diferents comarques de la Catalunya Central i del Prepirineu, i poc després un altre centrat al Berguedà i al Ripollès. Cap dels dos ja no està actiu.

Les tempestes han anat acompanyades de pedra i de forts cops de vent en alguns casos, sobretot al Berguedà. A Berga una estació particular situada al centre ha registrat un cop de vent de 97 km/h, enmig d'una tempesta que ha deixat pedra a la zona. La mateixa tempesta ha provocat pedregades també en diferents punts del Ripollès. A Tàrrega la forta tempesta ha fet caure diversos arbres, i a la capital de l'Urgell l'aiguat ha anat acompanyat d'un cop de vent de 74 km/h. També a les Terres de l'Ebre les tempestes han anat acompanyades de forts cops de vent, a Tortosa un dels aiguats de la tarda ha provocat una ventada de 73 km/h.

Aquestes són algunes de les pluges més abundants fins a les cinc de la tarda (en l/ m2):

 • PN dels Ports, 40
 • Tàrrega, 34
 • Sant Martí de Riucorb, 29
 • Tírvia, 25
 • Torà, 19
 • Aldover, 19
 • Sort, 17
 • Alcanar, 17
 • El Canós, 16
 • Solsona, 12
 • Berga, 7

En general el dia serà mig ennuvolat també a l'est. Alguns ruixats poden arribar també a comarques prelitorals i costaneres de Barcelona, però aquí difícilment seran ruixats destacables. El vent de garbí farà que avui el mar estigui més mogut que els últims dies. Hi haurà trams de maror en molts punts de la costa i probablement moltes banderes grogues o fins i tot vermelles a les platges.

El canvi de temps ha fet baixar la temperatura en moltes zones, però a la costa central i en moltes comarques de Girona avui ha tornat a ser un dia de calor i xafogor intenses. La temperatura més alta del dia s'ha registrat al Vendrell, a tocar del mar: 35,6 graus. Aquesta matinada la mínima s'ha quedat en 26,7 graus a Badalona i en 26,6 al Raval de Barcelona. Si el termòmetre no baixa una mica més al vespre, seran les mínimes més altes d'aquest estiu fins ara.

Els dies vinents continuaran sent de calor moderada a l'interior i al Pirineu, i la temperatura també començarà a baixar a prop de mar. Entre diumenge i l'inici de la setmana que ve la refrescada serà més evident i la temperatura entrarà si més no en valors molt més normals. Demà encara hi haurà algunes tempestes més puntuals al Pirineu. A diferència d'avui, demà els ruixats podrien arribar fins a comarques interiors de Girona o Osona. En general la segona part de la setmana serà de sol i només al Pirineu s'hi aniran repetint alguns ruixats puntuals de tarda.