La méteo en 1 minut: la calor traurà el nas en una setmana amb xàfecs més puntuals

A partir de dimecres el termòmetre es tornarà a enfilar per sobre dels 25 graus en força comarques

Tarda encara amb alguns ruixats localment intensos, sobretot a les comarques de Girona i a Osona, un dels aiguats més intensos ha descarregat acompanyat de pedra al voltant de Vic. També s'han format alguns xàfecs més aïllats entre el Vallès i el Baix Llobregat. Entre les pluges més abundants d'avui destaquem (en l/m2 i segons dades fins a les 19 h):

  • Calldetenes, 22
  • Banyoles, 11
  • Porqueres, 9
  • Olot, 8
  • Molló, 7
  • La Seu d'Urgell, 2
  • Sant Pau de Segúries, 1
  • Gisclareny, 1

Fins al vespre encara hi haurà alguns xàfecs, però seran més puntuals i es concentraran bàsicament al Pirineu i al nord de la Catalunya Central, especialment entre el Ripollès i la Garrotxa. Tampoc són descartables alguns xàfecs més aïllats a l'interior de la Selva i al Gironès.

Al migdia l'ambient encara serà molt fresc, amb màximes per sobre dels 20 graus lluny de la costa, unes temperatures encara per sota del que tocaria en una dia de la segona quinzena de maig. A mesura que avanci la setmana, amb tot, la calor anirà reapareixent. Demà la temperatura pujarà més que avui i dimecres més que demà. La segona part de la setmana tornaran les temperatures per sobre dels 25 graus en comarques interiors i prelitorals, i algunes màximes fins i tot saltaran per sobre dels 30.

Demà els xàfecs de tarda encara afectaran comarques com el Ripollès i la Garrotxa. No és descartable que també arribin fins al Montseny, alguns indrets del Vallès o el sud de la Costa Brava, però ho farien de manera aïllada. En general aquesta setmana el paraigua farà poca falta, i fins i tot al Pirineu el risc de ruixats anirà a la baixa amb el pas dels dies. A la majoria de comarques és poc probable que plogui durant els set dies vinents.

Avui el vent de mestral encara bufarà moderat a les Terres de l'Ebre, però en general aquesta setmana hi haurà poc vent i una situació marítima molt tranquil·la.

Més continguts de