Méteo especial: no s'acaben les ruixats

Aquest dimecres els xàfecs se centraran a la costa i al prelitoral. El cap de setmana també s'entreveu inestable

Aquest dimarts ha començat amb una potent tempesta ubicada entre el Maresme i la Costa Brava. L'aiguat ha descarregat especialment sobre el mar, però ha deixat fins a 48 l/m2 a Arenys de Munt, segons dades d'un observador particular de la zona. La tempesta ha deixat també 22 l/m2 a Blanes, 17 a Calella, 14 a Arenys, 12 a Malgrat de Mar i 10 a Canet. L'espectacular núvol de tempesta que s'ha format s'ha pogut veure des de molts indrets aquest matí.

Al llarg del matí no és descartable que algun altre xàfec descarregui també en altres punts de la costa, sobretot al voltant de l'àrea metropolitana de Barcelona. A la tarda els ruixats i tempestes descarregaran sobretot al Pirineu i a la Catalunya Central, tot i que un cop formats avançaran cap a l'est, de manera que podrien tornar a aparèixer més desgastats a la Costa Brava i en àmbits com el Maresme. Entre aquesta tarda i demà al matí el vent de mestral bufarà amb cops que poden superar els 70 km/h a les Terres de l'Ebre i al Camp de Tarragona.

Aquest dimecres el temps encara serà inestable. De matinada es podria formar algun xàfec arran de mar, però els ruixats més probables afectaran àmbits com Osona, la Selva i el Vallès a partir de mig matí i durant el migdia. Al voltant de Barcelona i en punts de la Costa Brava també és probable que hi acabin apareixent ruixats de poca estona.

Dijous farà sol, i divendres, tot i que arribarà un front, el temps es mantindrà també força tranquil. El cap de setmana és probable que torni a augmentar la inestabilitat. Dissabte els xàfecs s'entreveuen sobretot probables al Pirineu i en comarques interiors de Girona, però diumenge podrien estendre's per més comarques centrals i de l'est. Encara és molt aviat per precisar sobre el cap de setmana, però si teniu plans importants de cara a dissabte i diumenge sapigueu que hi ha indicadors que fan pensar que el temps tornarà a ser mogut.

Avui la temperatura recularà lleugerament respecte als últims dies. Només a les Terres de l'Ebre el vent farà que el termòmetre s'enfili. Demà la temperatura començarà a pujar a Ponent, i arribarem al cap de setmana amb màximes per sobre dels 30 graus a l'interior. La calor serà clarament d'estiu entre divendres i dissabte, però és probable que torni a afluixar entre diumenge i l'inici de la setmana que ve. A qui no li agradi la calor pot estar tranquil els 10 dies vinents.

Més continguts de