Peravís del Meteocat per calor forta

Dijous i divendres descarregaran ruixats irregulars en moltes comarques del Pirineu i Prepirineu

Aquesta tarda el Meteocat ha emès un preavís de situació meteorològica de perill per calor de cara a dimarts que ve. A partir de Sant Joan el Servei Meteorològic de Catalunya preveu temperatures d'entre 35 i 38 graus a Ponent i a les Terres de l'Ebre, i moltes màximes per sobre dels 30 graus a la resta. També anuncia l'arribada de les nits tropicals a la costa (temperatura mínima per sobre dels 20 graus) i la possibilitat que puntualnent hi hagi fins i tot nits en què no s'arribi a baixar dels 25 graus. En una nota emesa avui el Meteocat també alerta que "aquest episodi de calor es podria mantenir la resta de setmana" que ve.

Tot i això arribarem al cap de setmana amb temperatures semblants o una mica més baixes que les d'avui, sobretot al Pirineu, on entre demà a la tarda i divendres el termòmetre arribarà a recular fins a cinc graus. A la resta el canvi es notarà menys, i a la costa és possible que fins i tot la sensació tèrmica tendeixi a pujar una mica.

A llarg termini els mapes del temps ja dibuixen amb certesa la primera situació de calor forta de l'any, que arribarà per Sant Joan i tot fa pensar que durarà com a mínim fins dimecres. És aviat per precisar les temperatures que tindrem aleshores, però sembla probable que els 35 graus se superin en força comarques interiors, i que la sensació tèrmica s'acosti també a aquest llindar a la costa. És possible que algunes màximes fins i tot superin els 40 graus a Ponent.

Encara és difícil saber si s'allargarà gaire aquest període de calor forta. Fins ahir els mapes del temps feien pensar que les temperatures molt altes no durarien més de tres dies i que després arribaria una refrescada bastant clara, però avui això ja no és tan clar. Caldrà seguir-ho.

Pel que fa a l'estat del cel, avui el dia ha començat amb intervals de núvols en força comarques de l'est, però en general les clarianes continuaran predominant. Demà i divendres apareixeran ruixats i tempestes irregulars al Pirineu i el Prepirineu, xàfecs que en menor mesura també arribaran a afectar indrets de la Catalunya Central, de la Garrotxa, de l'Empordà i dels Ports de Beseit, sobretot divendres.

El cap de setmana llarg s'entreveu amb un temps més estable. Dissabte encara hi haurà moltes estones de cel enterbolit, sobretot al matí, però res fa pensar en ruixats ni tempestes de cara a la revetlla, ni tan sols al Pirineu.

Més continguts de