Les tempestes han superat els 30 litres/m2 a molts punts de l'interior

Les properes hores es restringiran cap al litoral i prelitoral central amb tendència a desaparèixer

Els ruixats i les tempestes més intensos finalment han estat a l'interior i a la Catalunya central, així com també al Pirineu. A hores d'ara estan arribant també cap a punts del litoral central i nord. Al llarg de la tarda i durant el vespre, aquests ruixats i tempestes, haurien d'anar a menys i desaparèixer. És probable que al llarg de la nit encara es pugui repetir algun ruixat al voltant de la costa central, però serien fenomens molt més locals. 

Les quantitats de precipitació acumulades fins les 16h, eren les següents (dades en litres/m2):

 • Monestir de Poblet, 52
 • Manresa, 46
 • Salòria, 42
 • Blancafort, 31
 • Boí, 30
 • Montsec d'Ares, 27
 • La Llacuna, 24
 • Mataró, 15
 • El Pont de Suert, 15
 • Talarn, 14
 • Sant Salvador de Guardiola, 12
 • Batea, 11

Previsió meteorològica

Aquest diumenge ve caracteritzat pel pas d’una bossa freda en alçada que comportarà un canvi de temps a partir de mig matí. La inestabilitat anirà guanyant protagonisme amb el pas de les hores. Els ruixats i les tempestes començaran a afectar, de forma irregular, les comarques de Ponent, mentre que els xàfecs més consistents es produiran cap al Pirineu a partir del migdia, i descarregaran amb ganes.

 

 

Durant la segona meitat del dia, aquests ruixats i tempestes es faran més intensos i extensos. A part del Pirineu, podran afectar també moltes comarques del nord de la Catalunya Central i el Prepirineu. A la vall de l’Ebre també és probable que hi arribin alguns ruixats al llarg de la tarda, però seran molt més febles que els de la meitat nord. Avançada la tarda, aquests ruixats i tempestes podrien arribar a afectar el litoral i prelitoral sud de la Costa Brava. Al llarg del vespre, l’estabilitat tornarà a guanyar protagonisme i els cels quedarien ben asserenats arreu, deixant una nit molt més fresca a l’interior.

 

Al llarg de la jornada, les temperatures seguiran baixant a l’interior de manera acusada i quedaran ja per sota dels 35 ºC en tots els casos. Calor molt confortable. No ho serà tant a la costa i al prelitoral, on pràcticament no s’apreciarà la refrescada durant aquest diumenge. Seguirà l’ambient xafogós.

Aquesta refrescada a l’interior tindrà continuïtat?

Sembla que sí, que al llarg d’aquesta setmana l’ambient serà molt més confortable. La xafogor disminuirà a la costa i, a l’interior, no esperem repetir la calor més forta de les últimes setmanes i tindrem un respir. Dilluns i dimarts tornaran el sol i l’estabilitat, però amb temperatures molt més frenades durant el dia i nits fresques a l’interior. No volem dir que no faci calor, però l’ambient serà molt més suportable.

 

El descens del mercuri no serà el fet més destacable al llarg d’aquesta setmana. Sembla que entre dimecres i dijous podríem tenir un nou canvi de temps que ens portaria un nou episodi de tempestes i una nova refrescada.

 

Més continguts de