La méteo en 1 minut: tempestes de tarda i calor continguda

Dimarts i dimecres els ruixats afectaran més comarques, i divendres la temperatura es mantindrà a ratlla

Comencem setmana amb força núvols, i tot i que avui no plourà en tantes comarques com ahir, els ruixats sobtats tornaran a afectar moltes comarques de Girona i molts punts del Pirineu. Al llarg del matí no són descartables algunes gotellades, però serà sobretot a la tarda que plourà amb més ganes en tots aquests indrets. El Meteocat té actiu un avís per pluges intenses que afecta la Garrotxa, el Pla de l'Estany i l'Alt Empordà. Avui els ruixats es desplaçaran de sud cap a nord, cosa que evitarà que les pluges s'estenguin cap a altres indrets.

A les comarques de l'extrem oest aquest migdia hi farà més calor que ahir, però en moltes punts de la Catalunya Central i de les comarques de Girona la temperatura més aviat recularà respecte del cap de setmana. El vent de garbí bufarà moderat en molts punts de la costa central i de la Costa Daurada aquest migdia.

Els dies vinents les tempestes de tarda aniran a més. Demà continuaran afectant sobretot el Pirineu, la Catalunya Central i les comarques de Girona, però arribaran amb més facilitat en punts de la Costa Brava. Dimecres les tempestes de tarda també s'estendran per moltes comarques de Barcelona.

La segona part de la setmana lectiva el temps serà més tranquil, però encara hi ha força incertesa sobre com serà el cap de setmana. És possible que dissabte i diumenge els xàfecs de tarda reapareguin sobretot en comarques de Girona i de Barcelona. Caldrà seguir-ho.

La calor seguirà sense ser protagonista. Durant bona part de la setmana les màximes rondaran entre els 23 i els 27 graus, i les nits continuaran sent molt agradables. Entre divendres i dissabte la temperatura s'enfilarà puntualment fins als 30 graus, però res fa pensar que entrem llavors en una fase de calor més intensa i continuada. L'escenari més probable a deu dies vista és el de molts dies amb temperatures normals o per sota del que tocaria per ser mitjans de juny.

Més continguts de