La méteo: moltes clarianes però temperatures a ratlla

Dilluns podrien reaparèixer els ruixats en algunes comarques

Aquest divendres ha començat amb glaçades al Pirineu i fins i tot en algunes comarques de Girona. L'obertura de clarianes ha sigut més ràpida a les comarques del nord i això ha permès que en aquests sectors la matinada fos freda per ser principis d'abril. La temperatura ha baixat fins a -2 graus al Pont de Suert i fins a -1 a Puigcerdà i a Olot, i a Girona el termòmetre també ha arribat fins als 0 graus.

Els núvols es van trencant i avui ja serà un dia en què predominarà el sol, tot i que en moltes comarques de la costa i del prelitoral encara hi haurà estones de cel mig ennuvolat, sobretot al sud del país. El cap de setmana començarà amb cel serè, i tot i que diumenge apareixeran algunes bandes de núvols per l'oest, en general també serà un dia amb grans clarianes.

De cara a dilluns podria tornar a ploure en algunes comarques. Avui els mapes del temps han rebaixat les opcions d'una ploguda molt general i destacable, però és molt possible que la setmana que ve comenci amb alguns nous ruixats al Pirineu, a les Terres de l'Ebre i a Ponent. En tot cas, serien pluges menys abundants i de menys estona que les últimes. En general la setmana que ve s'entreveu amb moltes més clarianes que aquesta.

La temperatura serà cada cop més primaveral, però no hi haurà canvis bruscos. Aquest cap de setmana encara seran ben pocs els termòmetres que superaran els 20 graus al migdia, però a mesura que avanci la setmana que ve cada cop la temperatura serà més normal per a l'època. Al vespre i a primera hora la fresca seguirà sent molt notable. Avui bufarà tramuntana moderada a l'Empordà, però en general aquest cap de setmana el vent no serà gens protagonista.