Méteo especial: calor molt intensa a l'espera d'alguns xàfecs

Aquest divendres la temperatura tornarà a fregar els 40 graus a Ponent

Aquesta matinada encara ha estat força fresca en algunes comarques, sobretot en zones més enclotades, però la tendència de la temperatura és a l'alça. A Vic i a Olot, per exemple, la mínima ha baixat fins als 15 graus, i a Girona fins als 16, però en canvi al Raval de Barcelona ja s'ha quedat en 23 graus.

Aquest migdia farà més calor i més xafogor que ahir. Les temperatures màximes s'enfilaran per sobre dels 35 graus a Ponent, i en moltes comarques de la meitat oest pujaran dos o tres graus més que ahir. A la costa la temperatura pujarà ben poc, però al migdia la sensació de xafogor se situarà ja altra vegada per sobre fins i tot dels 35 graus.

Entre demà i dissabte hi haurà un altre pic de calor, especialment en comarques del pla de Lleida i del Prepirineu. A Ponent les màximes més altes fregaran o superaran per poc els 40 graus, però en canvi a prop de mar i en molts punts del prelitoral no s'arribarà als 35. La humitat, això sí, provocarà valors de sensació de 37 o 38 graus en molts indrets de l'est. El Meteocat ha reactivat alguns avisos per calor de cara a demà i dissabte en comarques de Ponent, punts de la Catalunya Central i a les Terres de l'Ebre.

Aquesta calorada no podrà instal·lar-se. Diumenge entrarà una bossa d'aire fred en altura que provocarà un canvi de temps i obrirà la porta a una massa d'aire més fresc. La setmana que ve començarà amb un ambient similar al d'ahir, és a dir, calor d'estiu força suportable. És probable que bona part de la setmana que ve aquest sigui l'ambient que predomini, ja que entre dimecres i dijous una altra entrada d'aire més fresc evitarà que la temperatura pugi gaire.

Aquests canvis de temps provocaran certa inestabilitat en el temps. Dissabte a última hora hi pot haver algunes primeres tempestes al Pirineu, i de cara a diumenge el temps serà insegur, tant al matí com a la tarda. Difícilment hi haurà pluges gaire abundants en general, però al Prepirineu, a Ponent i a la Catalunya Central és probable que algunes tempestes puguin ser-hi puntualment fortes, i apareixeran xàfecs més puntuals en molts altres indrets.

La setmana que ve començarà amb temps més estable, però segurament entre dimecres i dijous rebrotaran les tempestes irregulars, especialment al Pirineu i en punts de la Catalunya Central. Encara és aviat per saber si al centre de la setmana que ve els ruixats podrien afectar més comarques.

Més continguts de