Temporal de llevant amb poques precipitacions a Catalunya

Les onades podrien superar els quatre metres d’alçada al litoral sud

El més destacable d’aquest divendres seran la mala mar i el vent, que podrà ser intens durant tota la jornada a la meitat sud del país i especialment cap al litoral, on es podrien superar els 60 km/h de nou. En canvi, serà més feble cap a la Costa Brava. Aquest vent provocarà mar brava, és a dir, que les onades podran arribar a superar els quatre metres d’altura. Hi ha un avís del Servei Meteorològic de Catalunya que alerta de l’estat de la mar i el vent. Compte perquè la situació serà molt perillosa a la meitat sud de Catalunya per sortir a navegar.

 

Quant a l’estat del cel, hem d’advertir que malgrat el temporal de vent i mar només esperem precipitacions molt circumscrites a les Terres de l’Ebre i durant les primeres hores de la jornada. A mesura que vagin avançant les hores, aquestes precipitacions es restringiran al País Valencià i el cel quedarà mig ennuvolat a bona part de Catalunya però sense precipitacions en cap indret del país. És probable que, cap a les comarques de Girona i la meitat nord del país, hi hagi moltes estones de sol. Amb menys nuvolositat, les temperatures pujaran lleugerament aquest divendres.

 

De cara al cap de setmana, la situació es podria inestabilitzar un altre cop. La nuvolositat serà més abundant a tot el país de cara a dissabte, però en general serà una jornada sense precipitacions durant gran part del dia, i el temporal de mar seguirà present al litoral sud, especialment. Diumenge hi podria haver més ruixats en força comarques catalanes i el temporal de vent i mala mar aniria a menys. Malgrat tot, no estarà plovent tot el dia ni a tot arreu: seran més aviat ruixats de curta durada i de distribució irregular. Amb tot, les temperatures tornarien a recular respecte a la jornada de divendres.