La méteo: canvi d'escenari amb l'arribada del març

Aquesta tarda i vespre cauran xàfecs puntuals en algunes comarques de l'est

Dimecres marcat pel fort vent, sobretot al Camp de Tarragona. D'entre les ratxes més fortes del dia en destaquen els 107 km/h del Perelló, els 105 de Mont-roig del Camp o els 91 del Parc Natural dels Ports i de Pontons. Demà al matí farà menys vent, però al vespre repuntarà en aquestes mateixes comarques.

Aquest vespre són possibles alguns xàfecs puntuals entre l'Empordà, la Selva i el Gironès, però seran fenomens aïllats. Fins i tot podria arribar a ploure puntualment al voltant de Barcelona. Els pròxims dies repuntarà la temperatura a les cotes altes del Pirineu i els migdies tornaran a ser molt suaus a Ponent i al sud, però, en canvi, en moltes comarques de Girona i de Barcelona, sobretot a prop de mar, l'ambient no canviarà gaire. Demà al vespre reapareixeran algunes tímides nevades al vessant nord del Pirineu, però en general arribarem al cap de setmana sense més possibilitat ni tan sols de xàfecs puntuals. Els pròxims dies sí que hi haurà estones de cel mig ennuvolat o enterbolit, però no plourà.

Els models de previsió comencen a dibuixar un canvi de temps més clar i important de cara a dilluns. És força possible que la setmana que ve comenci amb una nevada molt més important al Pirineu Occidental, i fins i tot amb xàfecs en moltes comarques. Caldrà seguir-ho, però tot fa pensar en un primer tram del mes de març en què la neu apareixerà amb freqüència a la serralada i en què, poc o molt, la pluja també farà acte de presència en altres comarques. Temps més mogut i amb més ventades.

Pel que fa a la temperatura, començarem el cap de setmana amb un nou pic de temperatura primaveral. Tot i així, en conjunt els pròxims deu dies n'hi haurà molts més amb temperatures normals per l'època que no pas amb sensació de primavera tan desbocada com la del cap de setmana passat o altres moments d'aquest mes de febrer.