Méteo especial: cap de setmana llarg marcat pels ruixats de tarda

La setmana que ve arribaran els primers dies amb temperatures d'estiu

Matí amb núvols espessos en moltes comarques del centre i del sud de Catalunya, on fins i tot s'escapen algunes gotes puntualment. Amb el pas de les hores els núvols s'aniran esqueixant, però aquesta tarda descarregaran ruixats i tronades en moltes comarques del Pirineu, Prepirineu, en punts de la Catalunya Central, de l'altiplà central i sobretot al voltant del Montsec. Un cop formades les tempestes, no es desplaçaran gaire, cosa que vol dir que hi pot haver acumulacions d'aigua importants de manera molt local.

Demà hi haurà menys núvols al matí, però a la tarda els xàfecs i les tronades seran fins i tot més forts que avui, especialment en comarques com el Ripollès, el Berguedà i Osona. Les tronades es concentraran sobretot al Pirineu i el Prepirineu, però arribaran amb més facilitat a l'est de la Catalunya Central i a algunes comarques interiors de Girona. En àmbits com la Garrotxa, Osona o la Selva, és més probable que hi plogui demà que no pas avui.

Diumenge serà un dia més variable i mig ennuvolat ja des del matí, jornada de temps més canviant i altre cop amb xàfecs sobtats a partir del migdia. Les tempestes més fortes es concentraran al Pirineu occidental, i en àmbits com la Ribagorça i el Pallars les pluges podrien ser puntualment molt abundants. En moltes comarques de la Catalunya Central i del prelitoral també hi haurà la possibilitat que plogui, si més no una estona. En general, durant tot el cap de setmana, a la costa és on menys opcions de pluja hi haurà.

Qui allargui el cap de setmana fins dilluns es trobarà amb una jornada de cel mig ennuvolat i temps una mica més insegur, també a prop del mar. Tot i això, els últims mapes del temps han rebaixat les opcions de pluja extensa, i el més probable és que els ruixats de tarda se centrin sobretot en punts de muntanya.

La temperatura es mourà poc els pròxims dies. Cal continuar esperant valors molt normals per a l'època, en tot cas amb un lleuger descens de cara a dilluns. Tot i que la setmana que ve comenci amb temperatures una mica més baixes, és probable que al centre de la setmana l'ambient sigui força d'estiu, amb màximes a prop dels 30 ºC a l'interior i al prelitoral.

Més continguts de