Méteo especial: tempestes de tarda i calor altre cop a l'alça

Entre divendres i dissabte la temperatura tornarà a arribar puntualment als 40 graus

Una altra nit de mal dormir a la costa, on aquest matí abans de les vuit la suma de temperatura i humitat ja provocava una sensació tèrmica de més de 30 graus en molts casos. Avui la humitat ha baixat sensiblement, però continua sent molt més alta que la setmana passada, i això es notarà també al migdia. Avui a prop de mar la sensació tèrmica tornarà a situar-se al voltant dels 35 graus en molts moments del dia. Suades assegurades. En comarques més interiors, en canvi, la baixada d'un parell de graus de la temperatura alleugerirà la calor tan forta dels últims cinc dies.

Aquesta tarda hi haurà més tempestes que cap altre dia de la setmana. Els ruixats se centraran al Pirineu i Prepirineu, especialment en comarques com el Ripollès, la Garrotxa i el Berguedà, on algunes tempestes podrien fins i tot anar acompanyades de calamarsa o pedra. No és descartable que els xàfecs també afectin punts de l'Empordà o del Gironès, però difícilment s'estendran per gaire més comarques. En general avui farà sol i el vent continuarà sent fluix al migdia. Banderes verdes a les platges.

Demà hi tornarà a haver tempestes al Pirineu i al voltant de la serra de l'Albera, però seran fenòmens més aïllats que avui. Com més avanci la setmana menys n'hi haurà. En general tota la resta de la setmana el temps serà assolellat i monòton, en tot cas amb alguns núvols baixos a la costa a primera hora.

Estem a l'espera d'un segon pic de calor molt forta, que ens afectarà sobretot entre divendres i dissabte. En general la temperatura no canviarà gaire entre avui i aquests dos dies de calor més forta, però a Ponent i a les Terres de l'Ebre el termòmetre es podria enfilar fins a cinc graus, fet que provocarà que algunes màximes tornin a arribar als 40 graus. No serà un pic de calor tan extrem ni tan llarg com el primer, això queda ben clar en els mapes.

L'esperança després de tants dies de calor forta està posada en un canvi de temps que podria arribar dilluns. Una entrada d'aire més fresc marcaria l'inici de la setmana que ve, i podria comportar una tongada de ruixats i tempestes en diverses comarques. Encara hi ha incertesa sobre aquest canvi de temps, però avui els mapes segueixen apuntant en aquesta direcció. No sembla probable que sigui un canvi de temps que obri una nova etapa de més inestabilitat, sinó més aviat un alleugeriment enmig de l'estiu.

Més continguts de