La méteo en 1 minut: nova tongada de dies de calor forta

El cap de setmana els ruixats de tarda seran escassos al Pirineu

En alguns punts de la costa aquest matí ha estat més fresc que el d'ahir, però en general la calor ja ha començat a augmentar. Aquest migdia la temperatura pujarà un parell de graus més que ahir en molts indrets, una tendència que anirà a més durant el cap de setmana.

Avui tindrem a sobre més pols del Sàhara que en dies anteriors, i això es notarà amb el color del cel, que serà més terrós que de costum. En general farà sol, però hi ha la possibilitat de tempestes en punts del Pirineu Occidental, sobretot a la tarda. Alguns models fan pensar en la possibilitat de gotellades de fang en altres comarques, però el més probable és que no n'arribin a caure, i si n'arriben a aparèixer seran vist i no vist.

Avui el vent bufarà de mar cap a terra. No serà fort però farà que la humitat i la xafogor siguin altes a prop de mar. És probable que en algunes platges obertes calgui posar la bandera groga perquè hi hagi un mar més alterat del que sol ser habitual a l'estiu.

El cap de setmana estarà marcat per una calor cada cop més intensa. No encarem una situació d'onada de calor tan clara com la de fa uns dies, però el termòmetre tornarà a saltar per sobre dels 35 graus a l'interior. No hi haurà màximes de 40 graus a Ponent, però sí valors de 37 o 38 altre cop durant quatre dies seguits. Entre dissabte i dimarts la temperatura de sensació també es dispararà a la costa i les nits seran de mal dormir altra vegada. A llarg termini no hi ha indicis d'una baixada clara de la temperatura, però a partir de dimecres sí que hi haurà canvis de masses d'aire que normalitzaran una mica el termòmetre.

Els pròxims dies seran de sol. Aquest cap de setmana els ruixats de tarda que puguin aparèixer al Pirineu seran més aviat aïllats. La inestabilitat podria augmentar a partir de dimarts que ve. No sembla probable que arribi cap tongada de tempestes extensa, però els ruixats de tarda sí que podrien anar a més al Pirineu i fins i tot en altres comarques del terç nord de Catalunya.