La méteo en 1 minut: tornen a augmentar els ruixats i tempestes

Les temperatures més estiuenques de la setmana arribaran dissabte i diumenge

Hem engegat la setmana amb bancs de núvols baixos en punts de la Catalunya Central i intervals de núvols al Pirineu. Avui en general serà un dia molt més assolellat que ahir, però a la tarda reapareixeran alguns xàfecs sobtats. Aquest dilluns els ruixats afectaran sobretot comarques del Pirineu i Prepirineu, tot i que no és descartable que se'n formin també en comarques interiors de Tarragona i en indrets de la Catalunya Central.

Aquesta setmana el temps no es calmarà. Els ruixats i les tronades irregulars aniran a més els dies vinents, i entre demà i dijous podran afectar gairebé qualsevol comarca. De matinada i a primera hora apareixeran en punts costaners, i a partir del migdia i de cara a la tarda en comarques més interiors i prelitorals. Dimecres i dijous seran els dies amb més possibilitat de pluja de la setmana. Algunes tempestes seran localment fortes i acumularan força aigua en poca estona, sobretot al Pirineu i a la Catalunya Central.

Avui serà un dia clarament més càlid que ahir. Les clarianes faran que el termòmetre s'enfili fins a 5 graus més que aquest diumenge en algunes comarques de la meitat est, però en general la setmana no serà especialment calorosa i la temperatura es mantindrà a ratlla, sempre amb valors normals o fins i tot una mica frescos per a l'època. Les estones de calor seran escasses durant la setmana lectiva, i tot fa pensar que serà sobretot el cap de setmana quan es dispararà més el termòmetre. Dissabte i diumenge és molt possible que algunes màximes s'enfilin fins als 30º a Ponent.

El cap de setmana és probable que la inestabilitat minvi, però encara s'entreveu la possibilitat de ruixats sobtats de tarda, sobretot en punts de muntanya. Encara és aviat precisar-ho.

A més llarg termini no hi ha indicis que hagi d'arribar una treva més clara pel que fa als xàfecs com a mínim fins al dia 15. Probablement el temps molt canviant tornarà a marcar l'inici de la setmana que ve.

Més continguts de