La méteo en 1 minut: cap de setmana més fresc i amb pocs ruixats

Els dies vinents continuaran apareixent intervals de núvols i baixarà la temperatura

La tarda i el vespre d'ahir ens van deixar un nou festival de tempestes. La xarxa de detecció de llamps del Meteocat en va arribar a observar més de 24.000, 3.000 dels quals van caure a Catalunya. Avui no es repetiran les tempestes. Aquest dijous serà un dia amb intervals de núvols al Pirineu i en algunes comarques de Girona, però sense xàfecs sobtats.

Demà el dia també començarà amb sol, però a la tarda els núvols aniran augmentant i enterboliran el cel en la majoria de comarques. Aquest divendres tampoc és probable que plogui, però dissabte el risc de ruixats augmentarà. Res fa pensar en un cap de setmana de tempestes extenses, però dissabte a la matinada hi ha la possibilitat d'aiguats sobtats al Camp de Tarragona o en àmbits com el Penedès. A partir de migdia i a la tarda també es podrien escapar ruixats puntuals al Pirineu i el Prepirineu o fins i tot a l'altiplà central. Dissabte les pluges més fortes cal esperar-les al sud del País Valencià i a les Pitiüses.

Diumenge els intervals de núvols no acabaran de desaparèixer, especialment al sud i a Ponent, on hi haurà més estones de cel variable que a les comarques de Girona. A la tarda probablement es repetiran alguns xàfecs sobtats al Pirineu i Prepirineu.

Avui farà més calor que ahir. A migdia el termòmetre se situarà per sobre dels 30º en diversos indrets de Ponent, de l'Ebre i també a l'interior de les comarques de Girona. L'inici del cap de setmana estarà marcat per un temps una mica més fresc, sobretot a les comarques de la meitat nord, on la temperatura arribarà a recular 3 o 4 graus, però tornarà a repuntar la setmana que ve. A llarg termini no hi ha indicis de cap entrada d'aire més fred que posi fi a l'estiu.

La setmana que ve començarà amb un temps molt tranquil, amb força sol i només alguns xàfecs puntuals de tarda al Pirineu. Fins a mitjans de la setmana que ve és poc probable que hi torni a haver una situació de ruixats extensos i tempestes fortes.