Entre avui i demà tornaran els ruixats

Podran ser localment forts especialment en punts del País Valencià i les Illes

Avui serà una jornada amb força núvols, en conjunt. Si bé durant el matí ja pot començar a caure algun primer ruixat en punts de les Terres de l'Ebre, serà sobretot a partir del migdia quan els xàfecs podran aparèixer, de manera dispersa, en altres comarques. Afectaran bàsicament zones de muntanya del Pirineu, del Prepirineu i del prelitoral. Localment aniran acompanyats de tempesta i podran descarregar amb força.

Al País Valencià els núvols aniran a més i, amb ells, les precipitacions. Aniran avançant de sud a nord, i a partir del migdia podran caure en qualsevol indret. Seran irregulars, i les més destacables afectaran zones properes al litoral. També a les Illes Balears la nuvolositat anirà en augment al llarg del dia. Les pluges, però, no arribaran fins a la tarda o el vespre a Eivissa i a Mallorca.

De cara a demà al matí s'esperen alguns xàfecs dispersos en punts de la meitat sud del país. A la resta hi haurà clarianes. Amb el pas de les hores les precipitacions aniran minvant, tot i que a la tarda es repetiran alguns ruixats a punts del Pirineu i del Prepirineu. Els aiguats es concentraran al litoral del País Valencià i entre el sud de València i el nord d'Alacant, mentre que a la resta del territori hi haurà clarianes, sobretot a l'interior. A les Illes el temps serà insegur, amb nuvolades i xàfecs que podran ser localment forts.

Pluges a banda, el vent de gregal es reforçarà al litoral. Bufarà amb cops que poden superar els 40 km/h i això farà que l'onatge vagi en augment. Hi haurà maror i fins i tot forta maror, sobretot en punts de la costa central del País Valencià.

Amb tot, la temperatura es mantindrà sense gaires canvis, en conjunt. Es mantindrà la calor moderada durant les hores centrals del dia, amb xafogor al litoral.

Els models meteorològics van confirmant que l'embossament d'aire fred s'allunyarà dimarts. Això vol dir que s'espera una jornada de sol, tot i alguns intervals de núvols. A més, la temperatura tendirà a pujar. Així doncs, no caldrà patir pel temps durant la Diada.