Publicitat
Publicitat

Méteo especial: pluges i canvi de temps al final del cap de setmana

El cap de setmana començarà amb molt de sol però entre diumenge i dilluns una nova borrasca tornarà a embolicar el temps

Aquest matí és sens dubte el més fred de la setmana. A primera hora les glaçades s'han escampat per tot el Pirineu, pel Prepirineu i també per força comarques interiors i de la Catalunya Central, i fins i tot ha glaçat a Girona i a Lleida. Al migdia els termòmetres marcaran valors molt similars als d'ahir i pocs passaran dels 15 graus.

Avui continuarà el predomini del sol a Catalunya; els núvols, en canvi, seguiran sent abundants al País Valencià, on avui, però, les pluges ja seran molt més puntuals. També s'escaparan encara alguns xàfecs puntuals a Eivissa i Formentera. L'inici del cap de setmana continuarà marcat pel sol a Catalunya, i tant demà com dissabte els núvols seran escassos i només tendiran a augmentar, en tot cas, les boires matinals.

El temps canviarà a partir de diumenge amb l'arribada d'una borrasca que portarà pluges extenses. Caldrà obrir el paraigua sobretot entre diumenge a la tarda i dilluns al migdia. La tongada de pluges deixarà entre 5 i 10 l/m2 en moltes comarques, i és probable que les acumulacions siguin importants al voltant dels Ports i en general a les Terres de l'Ebre, on es podrien superar els 20 o 30 l/m2 en molts casos. De cara a dilluns també és probable que la borrasca deixi precipitacions significatives al Pirineu Oriental, amb una cota de neu que estarà poc per sobre o poc per sota dels 2.000 metres.

Dimarts el temps encara podria ser insegur al nord, però res fa pensar per ara que hi hagi d'haver més borrasques durant la segona part de la setmana. A llarg termini el més probable és que el temps estable predomini a partir de dimecres.

El canvi de temps anirà acompanyat de vent moderat a la costa que dilluns podria tornar a complicar la situació marítima. Les temperatures variaran poc i en tot cas es compactaran més; és a dir, farà menys fred de nit i a primera hora, però també al migdia els núvols evitaran que la temperatura pugi gaire.

Visibilitzant l'assetjament sexual

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT