La méteo en 1 minut: ruixats puntuals a l'espera de pluges de cara a divendres

Avui farà més calor que ahir i els pròxims dies l'ambient serà fins i tot preestival

Tarda altre cop amb ruixats i algunes tempestes força locals però intenses. Els ruixats han aparegut en comarques habituals com el Ripollès i la Garrotxa, però també a la Selva, el Gironès i fins i tot el Vallès i el Penedès. Entre les pluges més abundants fins a les 16 h destaquem (en l/m2):

  • La Pobla de Lillet, 8
  • La Vall d'en Bas, 6
  • Caldes de Montbui, 4
  • Sant Quirze del Vallès, 4
  • Sant Pau de Segúries, 4
  • Molló, 3

Fins al vespre encara hi haurà la possibilitat de xàfecs curts però intensos en totes aquestes comarques i també en punts de la Catalunya Central. Demà no acabarà de minvar la inestabilitat: a la tarda encara hi haurà xàfecs curts en comarques com el Ripollès, la Garrotxa, Osona i el Berguedà.

El dia amb més risc de pluja de la setmana en general s'entreveu altre cop divendres. Diferents models de previsió fan pensar que la formació d'una borrasca podria deixar pluges en moltes comarques entre el matí i el migdia, especialment al Pirineu i en comarques de la meitat oest de Catalunya. Encara hi ha incertesa en el pronòstic, però és possible que puguin ser pluges com a mínim destacables que arribin a deixar 5 o 10 l/m 2 en alguns casos.

La incertesa encara és més gran pel que fa al cap de setmana, però si finalment aquesta pertorbació arriba amb força, és possible que dissabte encara sigui un dia insegur, amb ruixats puntuals en diverses comarques i cel mig ennuvolat. Diumenge el temps s'entreveu més tranquil.

Demà farà més calor que avui, i dijous més que demà. Els pròxims dies començarem a notar un ambient preestival, amb màximes que s'acostaran als 30 ºC a l'interior. Entre divendres i l'inici del cap de setmana les temperatures recularan i tornarem a un ambient més similar, per exemple, al d'ahir. En tot cas, no serà una refrescada com la de del cap de setmana, i de cara a diumenge és probable que torni a fer força calor.

Més continguts de